- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда дигла глас због убиства у Атини: „Као да је мени неко забио нож“

© AFP 2023 / ISABELLA BONOTTOДушан Бајевић
Душан Бајевић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
Легендарни југословенски стручњак који је готово читаву тренерску каријеру провео у Грчкој, Душан Бајевић, изјавио је да је убиство навијача које се догодило у Атини велики шамар за фудбал.
Централна тема најважније споредне ствари на свету није фудбал, већ убиство 29-годишњег Михалиса Кацуриса ког су у Атини у понедељак убили навијачи Динамо Загреба, иако је УЕФА забранила присуство гостујућих навијача током двобоја АЕК- Динамо.
Један млади живот је угашен, преко 10 особа је рањено, а више од 100 је ухапшено. Душан Бајевић дао је своје виђење ситуације поводом немилих догађаја у разговору за Спортске новости.
Тренер Партизана Игор Дуљај - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
СПОРТ
Партизан има инсајдера, али и „невидљивог непријатеља“ – „Нисмо дошли са спуштеним гардом“
„Тужан сам, шокиран. Не могу да схватим како се догодило да човек изгуби живот на такав начин. Знам место на коме се десио немили догађај, увек је пуно навијача АЕК, посебно млађих момака. Не могу да замислим да човек погине пред својим стадионон. Осећам као да је мени неко забио нож. Ужасно, казао је Бајевић.
Принц с Неретве како носи надимак стручњак рођен у Мостару, радио је као директор АЕК-е, док је током тренерске каријере у првом мандату на клупи АЕК-а седео осам година, касније је водио Олимпијакос, ПАОК, па се вратио још две године у АЕК.
„Велики је ово шамар фудбалу. Недопустиво је да се тако нешто догоди. Не, никако не могу да схватим. Неописиво ми је жао погинулог, његове породице. Коректна је одлука да меч буде одложен, мора да се поштује људски живот и туга оних који су на такав ужасан начин остали без најмилијих", рекао је Бајевић.
Први меч трећег кола између АЕК-а и Динама који је требало да буде одигран у уторак је одложен. Спекулише се да ће први сусрет бити одигран у Заребу 15. августа, а реванш неколико дана касније у Атини. Ипак, то није дефинитивно јер су Грци тражили брзу и жестоку казну за Динамо, огласивши се саопштењем.
„Морало је да се одложи. Нико не би могао да гарантује сигурност на стадиону. Утакмица се не би завршила да је почала да се игра. Одлагање је било једино решење. Нема фудала када гину људи. У таквим условима је фудбал у другом плану", закључио је Бајевић, који је водио и Црвену звезду разговор за Спортске новости.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
СПОРТ
Јувентус је примио Душанову поруку и натерао Енглезе да се повуку
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Убиство навијача у Грчкој – тужилаштво има реч
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала