- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Почела серијска производња најновијих хаубица „Коалиција СВ“ /видео/

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаСамоходно артиљеријско оруђе 2С35 на бази Т-90 "Коалиција СВ"
Самоходно артиљеријско оруђе 2С35 на бази Т-90 Коалиција СВ - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
Компаније које су у саставу руске државне корпорације „Ростех“ почеле су серијску производњу најновијих самоходних хаубица „Коалиција СВ“, рекао је Спутњику први заменик државне корпорације „Ростех“ Владимир Артјаков уочи међународног војно-техничког форума „Армија-2023“.
„Почела је серијска производња самоходних хаубица, као и производња транспортних возила“, изјавио је он.
Појаснио је да је планирано да се тестирање самоходних хаубица 2С35 из састава комплекса „Коалиција СВ“ завршити ове године.
Коалиција СВ“ калибра 152 милиметара произведена је у Централном научно-истраживачком институту „Буревесник“ у Нижњем Новгороду и направљена је на бази платформе тенка Т-90.
Хаубица је предвиђена за уништавање командних пунктова на удаљености до 70 километара, обавештајних пунктова, артиљеријских и минобацачких батерија, оклопне технике, ПВО и ПРО система, као и непријатељске војске.
Међународни војно-технички форум „Армија-2023“ ће се одржати 14-20. августа у конгресно-изложбеном простору „Патриот“, на полигону Алабино у Московској области и аеродрому Кубинка.
Учешће су потврдиле војне делегације из више од 60 држава. У оквиру научног програма форума ће бити одржано више од 300 догађаја на тему развоја оружаних снага, одбрамбено-индустријског комплекса Русије и међународне војно-техничке сарадње.
Форум ће 15-17. августа бити отворен за експерте, иностране делегације и за одржавање научних догађаја, док ће јавност моћи да посети форум 18-20. августа. РИА Новости су медијски покровитељ форума.
Макета руског свемирског сателита Глонасс К на штанду међународног ваздушно-космичког сајма у Дубаију - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
РУСИЈА
Русија на форуму „Армија-2023“ премијерно представља нове сателитске системе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала