- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Орлићи после велике драме испустили пласман у полуфинале Европског првенства

© Фото : ФИБАМлади кошаркаши Србије
Млади кошаркаши Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
Млади кошаркаши Србије поражени су у четвртфиналу Европског првенства у конкуренцији до 16 година од селекције Литваније резултатом 66:63 ( 12:17, 12:14, 18:15, 22:17
Кадетска репрезентација Србије у нешто слабијем ритму отворила је дуел, али након што је прорадио напад, уследила је и одлична дефанзивна игра која је Орлићима донела предност на крају прве деонице.
Благи пад млади кошаркаши Србије имали су у другој деоници када је Литванија стигла на само пола коша разлике, али до краја деонице поново је дошло до преузимања иницијативе од стране српског тима.
Са сјајном игром наставили су и током треће деонице када су дошли до двоцифрене предности од 11 поена, а иако су Литванци дошли до мини серије кадети Србије сачували су разлику и упркос бољој деоници противника.
Силовито су млади Литванци ушли у последњу четвртину, али су Орлићи успевали да парирају све до последњег минута када је уследио преокрет.
После неколико офанзивних скокова Литванци су направили серију и тако узели ствари у своје руке док је српски тим направио неколико скупих грешака.
На две секунде до краја утакмице Шекуларац је погодио тројку, али Литванија је сачувала предност од пола коша разлике и имала је напад на секунд и неколико стотинки до краја.
Орлићи ипак нису могли на крају до чуда, уследила су слободна бацања за Литванце после којих Србија дефинитивно није имала времена да стигне до преокрета.
Ђанмарко Поцеко - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Мундобаскет 2023
Италијан наставио да побеђује Орлове – али поручује: „Србија је један од најбољих тимова на свету“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала