- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Главобоље Светислава Пешића – недостаје више од половине тима са Евробаскета

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Како који дан пролази, тако је јасније да ће Србија на Светском првенству изгледати потпуно другачије него што је изгледала прошле године на Европском првенству. Тачније, најмање седморица од 12 учесника Евробаскета неће играти на предстојећем Мундобаскету.
Од играча који су играли на Евробаскету прошле године, сада селектор Светислав Пешић неће моћи да рачуна на: Николу Јокића, Николу Калинића, Василија Мицића, Владимира Лучића, Немању Недовића, Марка Јагодића-Куриџу и Огњена Јарамаза.
Дакле, неће рачунати на седморицу од 12 играча које је водио у Чешку и Немачку прошле године. На више од половине тадашњег тима.
Никола Јокић је наравно био главна тема током лета, чекало се дуго да се види хоће ли најбољи играч света наступити у националном дресу, али се то није догодило. Јокић се јавио Пешићу и рекао да је ово лето одлучио да одмори, зато што не би био ментално сто посто присутан да се одазвао.
Василије Мицић се овог лета по први пут отиснуо преко баре, играће за Оклахому у НБА лиги, тако да је и он тражио простор да се спреми на прави начин за оно што га чека.
Никола Калинић је раније најавио да ово лето жели да посвети одмору и рехабилитацији.
Владимир Лучић је први отпао из комбинација зато што је повређен и није спреман да помогне саиграчима. У међувремену се исто пренело и на Огњена Јарамаза, док је Немања Недовић последњи одустао. Разлози су то што је далеко од жељене форме и што се не уклапа у улогу коју му је наменио селектор.
Марко Јагодић Куриџа се није нашао на ширем списку.
Дакле, заиста су велике промене у односу на Евробаскет, а мале су шансе да ће бити спремни и Урош Трифуновић и Ален Смаилагић. Треба додати и да је Алексеј Покушевски отпао због повреде.
Пешић је на Акрополис куп у Грчку водио следећих 14 играча: Богдан Богдановић, Марко Гудурић, Никола Милутинов, Алекса Раданов, Алекса Аврамовић, Стефан Јовић, Никола Јовић, Душан Ристић, Филип Петрушев, Немања Недовић, Огњен Добрић, Вања Маринковић, Дејан Давидовац и Бориша Симанић.
Међу њима се тражи 12 имена путника за Манилу, а видећемо и каква ће бити ситуација са Стефаном Јовићем који није играо у прве две припремне утакмице због повреде.
То што је тим другачији не мора да значи да ће бити слабији, али ипак одсуство Николе Јокића, Василија Мицића и Николе Калинића пре свих, једноставно није лако надоместити.
На крају додајмо и да је са, на папиру веома јаким тимом, Србија била тек девета на Европском првенству.
Надајмо се да ће овај, практично нови састав са све капитеном Богданом Богдановићем, направити бољи резултат на светској смотри.
Подсетимо, Светско првенство је на програму од 25. августа до 11. септембра.
СПИСАК СРБИЈЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2022
Дејан Давидовац
Вања Маринковић
Никола Калинић
Владимир Лучић
Душан Ристић
Никола Јокић
Немања Недовић
Марко Јагодић-Куриџа
Василије Мицић
Марко Гудурић
Огњен Јарамаз
Никола Милутинов
Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Мундобаскет 2023
Недовић открио зашто неће играти за Србију: Нисам се снашао у улози која ми је додељена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала