- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Недовић открио зашто неће играти за Србију: Нисам се снашао у улози која ми је додељена

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаш Црвене звезде Немања Недовић
Кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Дан након што је објављено да Немања Недовић неће бити део српске репрезентације на предстојећем Светском првенству, кошаркаш Црвене звезде се огласио и открио да је ту одлуку донео јер је схватио да не може да пружи максимум националном тиму.
„Мој однос према дресу, земљи и репрезентацији за коју сам играо са поносом и без икаквих резерви током целе каријере – никада није био споран. Због тога, и како не би био никаквих мистификација у јавности, осећам обавезу да објасним зашто више нећу бити део репрезентације која иде на Светско првенство. Пред себе сам увек постављао највише циљеве, али како су припреме које сам дочекао као и увек са радошћу одмицале, увидео сам да сам далеко од жељеног нивоа форме, потребног за овакво такмичење и за наш тим. Уз све то, нажалост се нисам снашао у улози која ми је додељена и самим тим нисам могао да дам максималан допринос националном тиму“, рекао је Недовић, а његова изјава објављена је у саопштењу Кошаркашког савеза Србије.
Како је истакао кошаркаш Црвене звезде одлуку је саопштио селектору Светиславу Пешићу, а саиграчима из репрезентације пожелео је срећу на Мундобаскету.
„Пошто је интерес репрезентације и већине испред било каквог интереса појединца, своје размишљање сам искрено саопштио и селектору Светиславу Пешићу коме сам врло захвалан на указаном поверењу. Момцима и селектору желим сву срећу и много успеха на Светском првенству и верујем да ће нас обрадовати", рекао је Недовић.
Драган Тарлаћ, директор националног тима, истакао је да је Недовић добио разумевање од репрезентације и селектора, али је подвукао и да ће изостанак кошаркаша Звезде бити хендикеп за српску селекцију на Мундобаскету.
„После Акрополис купа Немања Недовић је обавестио селектора Пешића и мене о својој одлуци. Уз међусобно разумевање и прихватање аргумената које је изнео, прихватили смо одлуку Недовића и то ће бити велики хендикеп за нашу репрезентацији у изазовима који су пред нама. Немањи смо захвални на свему сто је пружио репрезентацији како овог лета, тако и у прошлости. Његова посвећеност дресу са државним грбом никада није била упитна“, закључио је Тарлаћ.
 Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
СПОРТ
Слика говори довољно: Мистерија Звездиног дреса у Трамповим рукама – из клуба се огласили за Спутњик
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала