- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарасова драма у три чина – следи му најтежа препрека

© AP Photo / Mark Blinch/The Canadian Press via APКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
После преокрета Карлос Алкарас, шпански тенисер, успео је да савлада Пољака Хуберта Хуркача у осмини финала Мастерса у Торонту резултатом 3:6, 7:6, 7:6. Могао је први рекет света лакше до победе, али је у трећем сету испустио велику предност, што неће себи смети да дозволи у четвртфиналу где га чека Томи Пол који га је прошле године савладао.
Са само 20 година Карлос Алкарас већ је много пута показао особине великих играча, а после Вимблдона и победе над Новаком Ђоковићем у финалу то је урадио и на Мастерсу у Торонту где га је озбиљно намучио Хуберт Хуркач.
Пољски тенисер са пуно самопоуздања ушао је у меч са Шпанцем јер је претходно преокренуо меч против Миомира Кецмановића и трећи сет тог дуела освојио је са нулом. Иако је Алкарас био велики фаворит то се није видело током првог дела игре.
Већ у другом гему Хуркач је направио брејк, да би Карлос први пут запретио рпи резултату 4:1, међутим безуспешно. Млади Шпанац испустио је две брејк лопте, Пољак је наставио да игра у одличном ритму и на крају повео.
Лоше је Алкарас почео и у другом сету, одмах је допусито да му противник одузме сервис гем, али се овога пута вратио у игри и направио одмах рибрејк. Могао је Карлос много раније да заврши сет да је у шестом гему искористио две нове шансе за брејк, али уместо тога други сет је потрајао и на крају ушао у тај-брејк.
Тек се у том делу игре видела сигурност младог Шпанца јер је Пољаку допустио само два поена и тако успео да изједначи.
У трећем сету све је мирисало на рутинску победу Карлоса који је пренео игру из завршнице другог сета, међутим Хуркач се није предао тек тако.
У трећем гему Алкарас је направио важан брејк, да би у седмом гему још једном противнику одузео сервис гем и чинило се преломио сет. Међутим Хуркач није желео да се преда тек тако иако је било јасно да се налази на ивици пораза.
Први рекет света сервирао је за меч, имао је две меч лопте, али Пољак се фантастично бранио и успео да помрси конце Шпанцу па је уместо меч лопте реализована брејк прилика. Није то морало пуно да поремети Алкараса који је имао још један брејк предности, међутим Шпанац је потонуо.
Хуркач је са нулом стигао до другог брејка и изједначења да би и трећи сет отишао у тај-брејк. То је био моменат у коме се код Алкараса пробудио велики и искусни играч. Током тај-брејка млади Карлос успео је да се потпуно разбуди и заборави на претходних неколико гемова. Пољаку је овога пута дао само три поена и на крају после драме од два сата и 40 минута успео да се пласира у четвртфинале Мастерса у Торонту.
У наредном мечу први рекет света себи неће смети да дозволи овакве падове јер га чека Томи Пол, Американац који га је прошле године елиминисао управо у другом колу Торонта.
Енди Родик и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
СПОРТ
„Новак је највећу слабост претворио у најјаче оружје“ – од предаје Американцу до историјских успеха
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Мишино помрачење у Торонту – лош дан и за Рубљова, Медведев славио
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Осветник Новак има три милиона разлога да покори Њујорк
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала