- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кирјос не може ни у Америку: „Срце ми је сломљено“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић и Ник Кирјос
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Ник Кирјос, аустралијски тенисер, отказао је учешће и на УС Опену због повреде са којом се бори још од почетка године. Аустралијанац је ове године одиграо само један званични меч у Штутгарту када је елиминисан у првом колу.
Када је прошле године стигао до финала Вимблдона деловало је да каријера Ника Кирјоса коначно креће узлазном путањом, међутим демант је стигао само неколико месеци касније.
Аустралијски тенисер неће играти ни на УС Опену, а то је само један у низу његових отказа од почетка године, док је први био у Аустралији пред први Гренд слем у сезони.
„Срце ми је сломљено због УС опена. Вратићу се. Мој зглоб није још увек спреман за такмичење. Али, желим да подсетим људе да имам заштићен ренкинг и 21. место. Кад одлучим да се вратим, вратићу се тамо где ми је место“, рекао је Кирјос поводом отказивања учешћа на Отвореном првенству Сједињених Америчких Држава.
Кирјос је пред Аустралијан опен одиграо ревијални меч са Новаком Ђоковићем, после чега је са тимом донео одлуку да није довољно спреман да изађе на терен,а проблеми су постајали све већи и напредак је био далеко.
Аустралијанац је осетио нелагодност у колену које је потом оперисао. Повреда га је одвојила од читаве сезоне на шљаци укључујући и Ролан Гарос, а онда је постојао оптимизам пред сезону на трави где је Ник прошле године заблистао.
Појавио се на турниру у Штутгарту међутим испао је у првом колу од Јибинга Вуа после чега је морао да донесе одлуку да не игра на Вимблдону.
Време је пролазило,надао се и сам Аустралијанац да ће моћи на бетон, међутим Кирјос се није опоравио.
Постоји и велика шанса да Ник одлучи да заврши сезону са само једним одиграним мечом, односно да одустане од свих турнира до краја године. На УС Опену Кирјос је требало да брани 360 поена јер је прошле године стигао до четвртфинала када га је елиминисао Карен Хачанов.
Права је штета што је после одличне сезоне у којој је најпре успео психички да се уздигне и покаже менталну снагу после низа испада Кирјос доживео овакву врсту пада.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
СПОРТ
Алкарасова драма у три чина – следи му најтежа препрека
Енди Родик и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
СПОРТ
„Новак је највећу слабост претворио у најјаче оружје“ – од предаје Американцу до историјских успеха
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Мишино помрачење у Торонту – лош дан и за Рубљова, Медведев славио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала