- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија о новој финансијској помоћи Украјини: Ни Вашингтон ни Кијев не желе мир

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaУкрајински брод
Украјински брод - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Додељивањем Украјини финансијских средстава подржава се мит о наводном „великом контранападу“, али мирно решење могуће је реализовати искључиво капитулацијом коју не жели ни Вашингтон ни Кијев, изјавио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.
„Просвећени свет је поново уздрхтао када је сазнао за издвајање десетина бесмислених милијарди долара за зомбије из земље 404. Камиказе у запаљеним западним тенковима неће видети овај новац. Неће видети ништа осим смрти. Али ово је веома важан новац за геронтократску елиту из Демократске партије САД и њене слуге у ЕУ“, написао је он.
Подсетимо, амерички председник Џозеф Бајден обратио се синоћ Конгресу САД захтевајући додатна средства за војну помоћ Украјини у висини од 13, 1 милијарди долара.
Како је саопштила Бела кућа, око 9,5 милијарди долара потребно је за наоружавање Украјине и за попуњавање залиха Министарства одбране, као и 3,6 милијарди долара за текућу војну, обавештајну и осталу одбрамбену помоћ. Такође, Бајден је тражио и додатних 8,5 милијарди долара за додељивање економске, хуманитарне и војне помоћи Украјини и другим земљама.
Из писма америчког лидера произлази и да је планирано да се од те суме 7,3 милијарди долара пошаље за пружање „економске, хуманитарне и војне помоћи Украјини и другим земљама (погођеним сукобом) и њиховом становништву“.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
СВЕТ
Бајден тражи од Конгреса још 24 милијарде долара за Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала