- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сирија оптужила САД за напад на војни аутобус на истоку земље

© AP Photo / Hassan AmmarСиријска застава испред моста у Дамаску
Сиријска застава испред моста у Дамаску - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
Пратите нас
Сиријско Министарство спољних послова оптужило је америчке снаге да су напале аутобус са сиријским војницима у провинцији Деир ел Зор на истоку земље.
„Америчке окупационе снаге извршиле су јуче (петак) нови злочин. Оне и терористичке групе напале су аутобус који је превозио више војника Сиријске арапске армије на југоистоку Деир ел Зора, услед чега је неколико војника погинуло, а други су рањени“, наводи се у саопштењу Министарства, преноси сиријска државна агенција САНА.
Министарство је истакло да је „ова злочиначка терористичка агресија изведена у оквиру америчке подршке терористичким групама, посебно ДАЕШ-у (терористичка организација забрањена у Русији) и њиховом коришћењу ове организације и сепаратистичких група за спровођење америчких планова за Сирију и регион“.
У петак су сиријски безбедносни органи саопштили да је двадесет сиријских војника погинуло, а десет је рањено у нападу милитаната терористичке групе ДАЕШ на војни аутобус у Деир ел Зору.
Америчка војска нелегално контролише територије на северу и североистоку Сирије у провинцијама Деир ел Зор, Хасека и Рака, где се налазе највећа налазишта нафте и гаса у Сирији. Званични Дамаск више пута је присуство америчке војске на својој територији називао окупацијом и државном пиратеријом са циљем отворене крађе нафте.
MQ-9 Reaper - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
СВЕТ
Авиони и дронови америчке коалиције 16 пута нарушили ваздушни простор Сирије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала