- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Лука је обрадовао Словенију, а Шпанија за јубилеј послала свету јасну поруку

© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZХуанчо Ернангомез
Хуанчо Ернангомез - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
Пратите нас
Актуелни прваци света у кошарци Шпанци, разбили су Словенију - 99:79 у пријатељском мечу одиграном у Малаги поводом стогодишњице Кошаркашког савеза Шпаније.
У дану када је прва звезда „змајчека“ Лука Дончић саопштио да ће увек радо играти за национални тим, који је према његовим речима, издао на прошлогодишњем Евробаскету, "фурија" је демонстрирала силу, пославши свету јасну поруку с каквим амбицијама стиже на предстојећи Мундобаскет који ће од 25. августа до 10. септембра бити одржан у Јапану, на Филипинима и Индонезији.
Тим који с клупе води Александар Секулић отворио је фантастично меч, што потврђује предност од чак 13 поена током прве четвртине коју су добили гост с пола коша разлике 27:26.
А онда је у наставку уследио потоп Словенаца на челу са Луком Дончићем.Разгоропадали су се Шпанци, почели да погађају са свих позицији и Словенцима није било спаса.
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
СПОРТ
Наставља се Месијев терор – Мајами сад сви желе да избегну
На полувреме се отишло двоцифреном предношћу изабраника Серђа Скариола - 51:41. После одмора је уследила још једна ефикасна и атрактивна четвртина одиграна у Малаги, а обе селекције постигле су чак по 22 поена.
Ипак, одлучујући квартал је убедљиво припао Шпанији - 26:16, па је сусрет на крају окончан са чак 20 разлике у корист домаће селекције.
Најефикаснији актер у редовима победничког тима био је ас Мемфис Гризлиса Санти Алдама са 18 поена, имао је шест скокова и седам асистенција, пратио га је Хуанчо Ернангомез са 17 поена, толико је имао и његов рођени брат Вили који је недавно потписао за Барселону.
С друге стране, код Словенаца је очекивано најбољи био Дончић са 17 поена уз шест ухваћених лопти и пет додавања, али је суперстар Даласа морао раније да заврши меч због проблема са личним грешкама.
Дончић је провео само 17 минута на паркету, после њега најефикаснији је био Клемен Препелич са 11 поена, док су Грегор Хорват и Мајк Тоби убацили по 10.
Шпанија ће пре одласка на Мундобаскет где брани златну медаљу играти са Сједињеним Америчким Државама и Порториком. Подсетимо, "фурија" је на Мундобаскету у групи са Бразилом, Ираном и Обалом Слоноваче, док ће Словенци пролаз у нокаут фазу СП тражити преко Венецуеле, Грузије и Зеленортских острва.
Селектор Словеније Секулић није био претерано уздрман после убедљивог пораза, поручио је чак да види помаке.
„Видео сам напредак у игри, задовољан сам партијом коју смо пружили. Нажалост, у другом полувремену смо били превише забринути због ствари које нисмо контролисали уместо да се фокусирамо на нашу игру. То нам је смањило ефикасност у нападу, док су Шпанци успели да наметну њихову брзу игру. У првом полувремену смо били далеко бољи, изузетак су били тренуци када смо правили неке промене и тако остали без ритма“, рекао је селектор Словеније.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
 Кошаркаши Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
СПОРТ
Слика говори довољно: Мистерија Звездиног дреса у Трамповим рукама – из клуба се огласили за Спутњик
Кошаркаш Партизана Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
СПОРТ
Пантеров ефекат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала