- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Апсолутни тријумф „Чувара формуле“ у Локарну

© Фото : Уступљено Спутњику/ ПромоФилм Драгана Бјелогрлића „Чувари формуле“ освојио је две престижне награде на филмском фестивалу у Локарну
Филм Драгана Бјелогрлића „Чувари формуле“ освојио је две престижне награде на филмском фестивалу у Локарну - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
Пратите нас
Нови филм Драгана Бјелогрлића „Чувари формуле“ освојио је чак две престижне награде на управо завршеном филмском фестивалу у Локарну. Током јучерашњег дана, Бјелогрлићу је уручена награда Варајати за најбољи филм у селекцији Пиаца Гранде, баш као и награда Зелени леопард, која се додељује филмовима са на упечатљивијом поруком.
Филм „Чувари формуле“ који је у Локарну имао своју светску премијеру, једини је који односи две награде са овог фестивала, а уједно је и први регионални филм који је био приказан у селекцији Пиаца Гранде.
Филм који говору о хуманости и емпатији, истинита прича о деценијама скриваном акциденту у Винчи 1958. године, оставио је велики и снажан утисак на стручни жири фестивала, баш као и на критичаре престижног магазине Варајати.
Са две награде из Локарна, екипа филма „Чувари формуле“ ће се већ наредне недеље поклонити многобројној публици на регионалној премијери у оквиру главног програма 29. Сарајево Филм Фестивала.
Ову јединствену причу, рађену по роману професора Горана Милашиновића, као сценаристи потписују Вук Ршумовић уз Огњена Свиличића и Драгана Бјелогрлића. Ауторски тим предвођен Бјелогрлићем као редитељем, чине директор фотографије Иван Костић, монтажерка Милена Предић, сценографкиње Јелена Сопић и Јована Цветковић, костимографкиња Марина Вукасовић Меденица, композитор Александар Ранђеловић, док извршну продукцију потписује Горан Бјелогрлић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала