- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак и Карлос ће желети да га избегну – Јаник освојио поен сезоне и игра за титулу пред УС Опен

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић Јаник Синер
Новак Ђоковић Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
Пратите нас
Јаник Синер, италијански тенисер, пласирао се у финале Мастерса у Торонту, победом над Американцем Томијем Полом резултатом 6:4, 6:4. За трофеј ће се борити против Алекса де Минора који је у полуфиналу елиминисао Алехандра Давидовича Фокину.
Иако је Новак Ђоковић ове године у полуфиналу Вимблдона Јаника Синера победио лакше него што се очекивало, и сам српски тенисер говорио је о томе колико тенис италијанског тенисера може да буде опасан по било ког противника.
Сјајне мечеве одиграо је Синер на Мастерсу у Торонту и стигао до свог првог финала на том турниру, а посебно би требало обратити пажњу на победу против Томија Пола у полуфиналу.
Американац је претходно направио велико изненађење и елиминисао је Карлоса Алкараса после борбе у три сета, а током тог меча показао је колико је борбен и колико врхунски тенис може да игра. Пол као да је посебно инспирисан када је играч из тениског врха са друге стране мреже, али Италијан му није допустио да то покаже у полуфиналу.
У првом сету борба је била прилично уједначена, одмах је размењен по брејк, да би средином сета био размeњен по још један, али онда је у десетом гему када је било најпотребније Синер показао зашто уме да буде опасан. Стигао је до нове брејк прилике која је уједно била и сет лопта, искористио је и стекао велику предност.
Италијан је боље почео и други сет, стигао је до велике предност 5:2, спасао је три брејк лопте, међутим Американац успева да врати брејк за 5:4. Када је требало да направи кључни преокрет, поново Италијан успева да пресече и одузима му сервис гем. Синер је искористио трећу меч лопту и пласирао се у друго Мастерс финале ове године.
У другом сету Италијан је освојио је и поен од 46 удараца што је био један од најбољих поена не само на турниру већ можда и од почетка тениске сезоне.
Делује да ће Синер на УС Опен стићи у одличној форми, чега би могли да се уплаше Новак Ђоковић и Карлос Алкарас. Проблем је што би српски ас први налетео на Италијана, потенцијално у четвртфиналу.
Управо је то и најбољи пласман Синера до сада на УС Опену. Прошле године је у четвртфиналу играо против Алкараса и био је то један од најбољих мечева у целој сезони. Шпанац је често говорио о томе да ће он и Италијан у будућности имати велико ривалство, а Синер је то потврдио како речима тако и игром.
Ове године је Јаник победио Карлоса у Мајамију, али је Шпанац био успешнији на бетону. У том чувеном четвртфиналу УС Опена Алкарас је после пет сетова и исцрпне битке успео да сломи отпор италијанског тенисера и јасно је да би нови њихов сусрет на последњем Гренд слему био прави спектакл.
На Новаку је да тај сусрет спречи, али вероватно српски ас не би имао ништа против да Синер заврши учешће пре четвртфинала јер иако га је победио у сва три досадашња дуела, свестан је Ђоковић да Италијан уме да изненади.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
СПОРТ
Невероватно незнање и непоштовање према Медведеву: „Даниле, шта вам фали за Гренд слем титулу?“
Новак Ђоковић Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
СПОРТ
Новак после две године поново у Америци – одмах је изашао пред публику /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала