- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Запад почиње припреме за нову украјинску контраофанзиву

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаПаљба из тактичких система ТОС-1А "Солцепјок" у зони специјалне војне операције
Паљба из тактичких система ТОС-1А Солцепјок у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
Пратите нас
Политичари на Западу почињу да се припремају за офанзиву украјинских Оружаних снага на пролеће или лето 2024. године. По њиховом мишљењу, али и једног броја војних званичника, актуелна офанзива Оружаних снага Украјине може трајати још много месеци. Сада Запад разматра о томе како да се припреми за дуготрајан сукоб, пише Волстрит џурнал.
Председник Здруженог комитета начелника штабова, генерал америчке војске Марк Мили више пута је говорио да је мало вероватно да ће Кијев брзо затворити копнени коридор који Русија држи дуж Азовског мора или изоловати Кримско полуострво. Представник САД у НАТО-у за време председника Барака Обаме Иво Далдер, сматра да Вашингтон не рачуна да ће Кијев брзо вратити „своју територију“.
„Стварно мислим да администрација схвата да Украјина нема намеру да врати сву своју територију у блиској будућности“, рекао је Даалдер.
Истовремено, бивши заменик помоћника генералног секретара НАТО-а, генерал-мајор америчке војске у пензији Гордон Дејвис сматра да се украјинска војска прилагођава ситуацији брже од руске.
„Овај рат може да изгледа и као Корејски рат, са брзим напредовањем на линији фронта у првим месецима, а затим и релативном стагнацијом – али биће потребне године да обе стране то схвате“, прокоментарисао је експерт за Русију из Центра за поморску анализу, повезан са Пентагоном. Корејски рат, који је почео 1950. године, технички није завршен.
Тактичке вежбе противавионског ракетног пука на Криму  - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинска војска изгубила 48.000 војника током контраофанзиве; Оборен украјински дрон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала