- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немања је (од)увек био другачији – махнуо је Вечном граду и изабрао ново поглавље за почетак краја

© Sputnik / Александр Подгорчук / Уђи у базу фотографијаНемања Матић
Немања Матић  - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Искусни српски везиста Немања Матић (35) промовисан је као нови фудбалер Рена, након што је потпуно неочекивано дошло до превременог раскида сарадње са Ромом и његовим највећим фудбалским учитељем Жозеом Мурињом.
У свега неколико дана догодило се нешто што је било потпуно незамисливо. Омиљени војник искусног Португалца био је „виђен“ како и наредне сезоне командује средином терена у дресу „вучице“, али су се ствари, бар према писању и тврдњама, италијанских медија, заокренуле за 180 степени после једне свађе на тренингу између Матића и Муриња.
Све то пак треба узети с резервом, али је чињеница да је одлазак породице Матић из Вечног града у Рен свакако изненађујућа одлука. Када је фудбалски моменат у питању, ту већ долазимо до простог закључка да без обзира што је 35-годишњак с Уба прошле сезоне за Рому одиграо чак 50 утакмица у свим такмичењима, ипак не би имао зацементирано место у стартних 11, док ће у Рену то бити другачија прича.
Немањи који је изабрао ново поглавље за почетак краја своје пребогате фубалске приче која траје чак 16 сезона. Од Колубаре, преко Кошица до првог мандата у Челсију, каљења у Витесеу, а затим повратка на светла велике позорнице преко Бенфике поново до Челсија, Манчестера и Роме, а сада Рена.
Каријера без мрље, проткана трофејима и партијама за докторску дисертацију. Зато и трљају руке у Рену и зато је бивши српски репрезентативац, који је уписао само 48 утакмица у најдражем дресу, а могао је далеко више, али је тако одлучио због стања у српском фудбалу, дочекан овацијама на стадиону Роазон парк у Бретањи

„Осећам добродошлицу овде на сваком кораку. Одлично сам припремљен. Пројекат који ми је понуђен ме је одушевио још током првих разговора. Знам да тим поседује доста талентованих играча и једва чекам да стартујем“, рекао је Немања који је с Реном потписао двогодишњи уговор, а Роми ће припасти обештећење од три милиона евра.

Немањи лепо стоји поново црвено. Носио је поносно те боје када је играо за његову Србију, Бенфику и Манчестер јунајтед. После кратке епизоде у Роми (био годину дана) наставља каријеру у Рену с којим ће играти Лигу Европе и донеће прегршт искуства младим снагама перспективног тима из Бретање који има високе амбиције на сва три фронта.
„Прикључује нам се играч светске класе. То је долазак који потврђује атрактивност Рена и његову амбицију. Немања је референтни везни играч на свакој позицји са готово 600 утакмица на врхунском нивоу. Његово европско искуство ће се одразити на читав клуб, посебно на младе играче. Ентузијазам је велики због идеје да га видим како шета травњаком Роазон парка“, поручио је извршни председник француског клуба Оливије Клоарек.
Рен је на премијери Лиге 1 био прељут за Мец (5:1), а Матић ће се врло брзо сладити победама у дресу новог клуба који је кандидат за сам врх уз Пари Сен Жермен, Монако, Марсеј и Лион.
Иако му је 35 с лакоћом решава најзамршеније ситуације на најзахтевнијем делу травнатог правоугаоника и сасвим сигурно може да одигра још сезону, две на највишем нивоу. А, онда је време да се врати на почетак приче и да сумира шта је све урадио током богате каријере без мрље.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
ТСЦ - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
Наставак „Немогуће мисије“ снима се у Бачкој Тополи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала