- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Наставак „Немогуће мисије“ снима се у Бачкој Тополи

© Фото : Милош МиливојевићТСЦ
ТСЦ - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Фудбалери ТСЦ-а из Бачке Тополе угостиће у четвртак од 20 часова Брагу, која их је лако надиграла и поразила у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу шампиона (3:0). Немогућа мисија је пред Жарком Лазетићем и његовим ученицима, али ће они учинити све да не разочарају пун стадиону у историјском мечу.
Чекала је Бачка Топола и дочекала „зелено светло“ од Европске куће фудбала (УЕФА) да игра један озбиљан европски меч на свом терену. Било је препрека, али је УЕФА прогледала кроз прсте, а свих 4.500 карата колико је капацитет стадиона у Тополи, плануло је за сат времена.
„У спорту никада нема предаје и никада ништа није готово док се не одигра“, поручили су из ТСЦ-а.
Брага је у „Каменолому“ рутински однела победу с три гола разлике уз две јефтине грешке које је српски представник скупо платио.
Брага никада није у европским такмичењима испала када је имала три гола предности, па је јасно да се ТСЦ налази у „Немогућој мисији“ на путу ка пласману у Лигу шампиона.
„Теоретски би најбоље било да дамо један гол на почетку, један средином и један на крају утакмице, то би за нас било одлично. На свакој утакмици имамо изузетно офанзиван приступ и план игре, али што је бољи противник, више и од њега звиси. У првој утакмици Брага је била, а и иначе је, изузетно дефанзивно добро организована екипа. Ми смо били мало импресионирани, мало нам је више бежала лопта и нисмо успевали да дођемо до игре какву смо желели. У другом је било боље, адаптирали смо се на те услове и били храбрији пре свега. Очекујем да смо добре поуке извукли и као стручни штаб и као тим, и да ћемо успети у већем делу меча да парирамо Браги. Да сад овде најављујем неке резултате, да ћемо направити чуда, дати не знам колико голова и не примити, проћи даље, било би можда дегунтантно и мало неозбиљно с обзиром на резултат. Али да ћемо ићи на победу и да ћемо пробати да учиинимо нешто велико, то је сигурно јер не смемо да заборавимо да смо се пре годину дана припремали и покушавали да уопште дођемо на позицију да играмо на овом нивоу“, рекао је стратег ТСЦ-а пред историјски меч у Бачкој Тополи.
Победник двобоја ТСЦ - Брага у којој су португалци апсолутни фаворити, били чак и пре меча у Каменолому, одмериће снаге у плеј-офу за Лигу шампиона против бољег из дуела Панатинаикос - Марсеј у ком су Грци славили 1:0 у првом мечу.
У случају да ТСЦ буде елиминисан, свакако има обезбеђену европску јесен, односно шест утакмица у групној фази Лиге Европе.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
СПОРТ
Митровићу нуде 420.000 eвра недељно!
ТСЦ - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СПОРТ
ТСЦ за два минута „здробљен“ у Каменолому – Србин и Фарска Острва живе сан зван Лига шампиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала