- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка на ногама због Новака – пуне трибине и позната сатница првог меча

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, одиграће после две године први меч на америчком тлу. Он ће у дубл конкуренцији у тандему са репрезентативним саиграчем Николом Ћаћићем од 19 часова одмерити санге са Џејмијем Марејем и Михаелом Венусом.
Ђоковић је слободан у првом колу када је сингл конкуренција у Синсинатију у питању, те ће његов меч другог кола против победника дуела Алехандро Давидович Фокина - Томас Мартин Ечевери бити у среду или четвртак.
Самим тим, Ђоковић има сасвим довољно времена да упали моторе и загреје се у дублу са Николом Ћаћићем.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Мундобаскет 2023
Пешић саопштио Србији једну добру и две лоше вести
На отвореном тренингу српског и светског тениског аса, најбољег у историји белог спорта, није имала игла где да падне. Трибине су биле дупке пуне, што потвђује Новакову величину и интересовање Американаца да виде на делу Србина.
„Осећам се сјајно. Две године нисам играо на неком турниру у Америци, тако да сам заиста узбуђен. Унапред се радујем доласку у Синсинати поново. Нисам играо овде од 2019. године, четири године. Време лети, радујем се добром такмичењу. Имао сам више тренинга на којима је присуствовало много гледалаца, младих љубитеља тениса, што сам увек волео. Видећемо како ће бити. Волим терене са тврдом подлогом. Генерално сам имао много успеха на америчком тлу, на свим турнирима. Предности отвореног првенствца Америке у тенису, то је најважнији догађај. Желим да подижем ниво форме пред тај турнир, па се надам да ћу овде одиграти што више мечева“, изјавио је Новак.
Ђоковић је трофеј у Синсинатију освајао у два наврата, а претходне две године учешће му је било онемогућено, с обзиром на то да као невакцинисани странц од вируса корона није имао право уласка у Сједињене Америчке Државе.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
Лајовић јачи од кише и Аргентинца – следећи је Синер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала