- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Пешић саопштио Србији једну добру и две лоше вести

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор кошаркаша Србије, који су ушли у завршну фазу припрема за Мундобаскет (25. август - 10. септембар) поручио је да ће екипа бити јача за опорављеног Стефана Јовића, али да су са списка због здравствених проблема отпали партизановци Ален Смаилагић и Урош Трифуновић.
Причајући пред пријатељски меч са Порториком 16. августа у Београдској арени, Пешић је Србији сервирао једну добру и две лоше вести. Искусни плејмејкер Јовић је ту, али међу путницима за Манилу неће бити Смаилагића и Трифуновића, који су се прикључили повређенима и онима који су нису ту, Никола Јокић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Алексеј Покушевски, Василијије Мицић, Немања Недовић.
Али кога нема, без њега се може и мора, о томе је причао селектор Пешић пред двобој са Порториком на опроштају од српске публике.
„Сада смо добро. Прикључио се Стефан Јовић, његово знање и искуство сигурно много значе овом младом тиму. Доноси нам сигурност. Њега чекамо да дође у физичку спрему која је потребна за турнир као што је Мундобаскет. Момци су добри, имамо срећу да имамо добар медицински стаф, да имамо довољно медицинске помоћи. То је за сада све у реду, али да кажемо да нас заобиђу повреде и онда је мање-више све у нашим рукама. Као што се зна, неке кошаркаше није заобишла несрећа са повредама. Јарамаз је морао раније да заврши своју улогу у екипи. На Смаилагића нажалост, не може да рачунамо. Он је имао тешко вирусно обољење, успео је да се спаси, али је изгубио 6-7 килограма и уопште није био у тренингу. Трифуновић носи повреду која дуже траје. Започео је, али није могао да настави. Мени је жао, то су добри момци, али хајде да нас срећа мало послужи да се квалификујемо за Олимпијске игре, па ће и они имати нову шансу“, рекао је Пешић и прокоментарисао је Николу Топића, српског бисера који се накнадно прикључио екипи.
„Он је красан дечко, заслужио је да буде овде међу најбољим играчима. Наравно, и он учи од старијих и помаже старијима. Ту је да се кали“, рекао је Пешић.
Осврнуо се Пешић и на наредног ривала Орлова, прво у Београду, а онда и у групи на Мундобаскету - Порторико. Затражио је и од публике да репрезентацији да преко потребан ветар у леђа.
„Одлично смо радили, момци су уложили сав могући ентузијазам уз добру концентрацију. Пуно смо разговарали, наравно фали нам још финализација свега овога што је прошло кроз тренинг. Одиграли смо четири утакмице до сада, то је било према мом мишљењу доста добро за ову фазу припрема. Очекују нас још три утакмице. Проти Порторика овде у Београдској арени, очекујемо да нас мало публика подржи, да нам да ветар у леђа, да нам помогне да будемо још бољи. Ова утакмица нам пуно значи јер је Порторико екипа која игра сасвим другачије у односу на европске екипе. Са пуно контранапада, уз наравно зонску одбрану. То је нешто што нама треба да бисмо се припремили за Светско првенство. У Шенжену ћемо одиграти још две утакмице, то ће нам користити и за временску адаптацију и надам се да после идемо за Манилу. Тренираћемо тамо, можда организујемо тренинг утакмицу са неком екипом из других група, то ћемо још видети. Шта је у овом тренутку најважније? Да наставимо да радимо као што смо радили до сада. Да нас повреде и болести заобиђу. Дуг је пут, друга је клима и таква адаптација тражи посебну концентрацију“, закључио је Светислав Пешић који је Југославију водио до злата у Индијанаполису 2002. године.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Мундобаскет 2023
Србија „отписана“ пред Мундобаскет: Америка први фаворит, Орлови тек осми
Џејлен Брансон - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Мундобаскет 2023
Наставља се сурова доминација Американаца – срушен је и светски првак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала