- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Руски бисер“ или „Путинов играч“?

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаАрсен Захарјан
Арсен Захарјан  - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Везиста московског Динама и руске репрезентације Арсен Захарјан очекује се у Шпанији на лекарском прегледу и потписивању вишегодишњег уговора са Реал Сосиједадом. РИА Новости Спорт проучавале су шпанску штампу и прикупиле избор епитета за играча.
„Руски бисер“ – овако Руса карактерише новинар Мундо Депортива Анхел Лопез. И наговештава да клуб не стиче само квалитетног фудбалера, већ и будућу звезду, потенцијалну замену за Давида Силву, који је завршио каријеру.
У свим материјалима шпанских медија, главна црта није толико учинак везисте у дресу Динама, колико поверење селектора руске репрезентације Валерија Карпина. Бивши фудбалер Реал Сосиједада, Валенсије и Селте добро је упамћен на Пиринејском полуострву, због чега посебан значај придају игри 20-годишњег Захарјана у срцу националног тима.
Зачудо, већина шпанских медија је заобишла тему политике и односа Русије и Запада, али има изузетака. На пример, једно од локалних баскијских публикација, Нотициас де Гипузкоа, ипак наглашава да су преговори о трансферу били компликовани управо због специјалне војне операције у Украјини.
Нажалост, међу појединим навијачима не постоји жеља да се фудбал одвоји од политике. Вреди отворити коментаре на једну од вести о Захарјану на сајту Марке на којем се Захарјан назива „Путиновим играчем“.
Сосиједад ће платити трансфер новцем или оружјем?“, један је од малициозних коментара.
Иако има оних који се залажу за Захарјана, њихови аргументи се најчешће своде на то да везиста није Рус, већ Јерменин. И то је једини разлог зашто не заслужује да буде нападнут“.
Шта рећи...
Тренер Партизана Игор Дуљај - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
Изненађење у Хумској – Партизан довео црногорског голмана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала