- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Венус дели лекције и са 43 године – Рускиња платила цех

© AFP 2023 / SANDER KONINGВенус Вилијамс
Венус Вилијамс - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Чувена америчка тенисерка Венус Вилијамс чекала је и дочекала да после пуне четири године победи играчицу из Топ 20, а подвиг добија на значају уколико се узме у обзир да старија од сестара Вилијамс има 43 године! На путу јој се у првом колу Мастерса Синсинати нашла Рускиња Вероника Кудерметова, коју је победила резултатом 6:4, 7:5.
У мечу који је трајао два сата и три минута, Американка, иначе 533. на ВТА листи успела је да приреди сензацију и да елиминише већ на старту турнира у САД фаворизовану Рускињу.
Кудерметова је 16. рекет планете и имала је улогу апсолутног фаворита у сваком смислу те речи. И према ренкингу, и према годинама и према форми. Све је било на њеној страни, али времешна Американка није превише марила на то.
Иако су је многи заборавили и отписали јер је предуго није било на највећој сцени она је показала да и даље није време да каже збогом тенису.
Да прича буде још невероватнија, 26-годишња Вероника имала је огромну предност у првом и другом сету, али је на крају оба изгубила, положивши рекет пред Венус Вилијамс.
У првом је успела да испусти 4:1, у другом 5:2 и на крају је Венус Вилијамс која је у прошлости муку мучила са повредама успела да креира чудо и пласира се у друго коло Синсинатија.
„Осећам задовољство због уложеног труда. Пружила сам све од себе да уђем у форму. Посебно ми је драго што сам остварила победу са веома мало времена за припрему. Након повреде у Окланду на старту сезоне, осетила сам да нешто није како треба. Била сам свесна повреда, али сам се одлучила да направим паузу без одласка на рехабилитацију. Сада у шали причам да сам више професионалац за рехабилитацију, него за тенис. Тежак посао је та техабилитација“, истакла је Венус.
Открила је Вилијамсова да је добила поруку од млађе и познатије сестре Серене после подвига који је приредила у Синсинатију.
„Серена ми је послала поруку после меча. Увек навија за мене, ту је. Охрабила ме је и покушава да ме бодри. Верује у мене и зна да у себи поседује оно што је потребно. Осећам да сам тренутно на вишем нивоу него што је то био случај на почетку сезоне. Бољи ми је други сервис, битно је да играм што више мечева“, истакла је Венус.
Легендарна америчка тенисерка ће у другом колу играти против боље из дуеала Ћинвен Џенг - Александра Саснович.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
Америка на ногама због Новака – пуне трибине и позната сатница првог меча
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала