- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Пешић „на опроштају“ од Србије тражио само једну ствар

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Пратите нас
Кошаркаши Србије састају се у среду од 19 сати у Штарк арени са Порториком, и биће то опроштај од Београда и српске публике, пред пут прво у Кину, а затим на Мундобаскет који је заказан од 25. августа до 10. септембра.
Актуелни кормилар Орлова Светислав Пешић затражио је од публике да подржи кошаркаше Србије у првом, уједно и последњем мечу који ће одиграти пред својим навијачима.
Србија је до сада одиграла четири контролна сусрета, од којих су два била иза затворених врата, док су преостала два против Грчке и Италије одиграна у Атини на Акрополис купу. Орлови су остварили укупно три победе и претпели су пораз од Азура.
„Очекујемо да нас мало публика подржи, да нам да ветар у леђа, да нам помогне да будемо још бољи. Ова утакмица нам пуно значи јер је Порторико екипа која игра сасвим другачије у односу на европске екипе. Са пуно контранапада, уз наравно зонску одбрану. То је нешто што нама треба да би се припремили за Светско првенство У Шенжену ћемо одиграти још две утакмице, то ће нам користити и за временску адаптацију и надам се да после идемо за Манилу. Шта је у овом тренутку најважније? Да наставимо да радимо како смо до сада радили. Да нас повреде и болести заобиђу, дугачак је пут, друга је клима и таква адаптација тражи посебну концентрацију", рекао је селектор Србије Светислав Пешић уочи меча против Порторика.
Србија ће у Кини одиграти још две пријатељске провере, против селекције Александра Ђорђевића и против репрезентације Бразила, после чега креће пут Маниле на Мундобаскет.
Подсетимо, Орлови ће бити у групи са Кином, Јужним Суданом и Порториком.
Лорензо Браун Шпанија-Турска - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СПОРТ
„Срамота је што су Шпанци узели Американца Брауна да би победили Финску“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала