- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лондон зове: Ђорђе на мети Челсија, али постоје два проблема

© Фото : Фудбалски савез СрбијеЂорђе Петровић, голман, Њу Ингланд
Ђорђе Петровић, голман, Њу Ингланд - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
Пратите нас
Одлазак Кепе Арисабалаге из Челсија на позајмицу у Реал Мадрид, отворио је пут да талентовани српски голман Ђорђе Петровић буде „на радару“ славног клуба из Лондона. Њу Ингланд Револушн спреман је да пусти момка ког је довео прошле године из Чукаричког за 900.000 евра, у замену за обештећење од чак 28 милиона.
Распитивао се Манчестер јунајтед, Нотинген Форест је глатко одбијен, док је Челси тренутно на потезу и у центру пажње када је у питању будућност српског чувара мреже Ђорђа Петровића.
Ипак, није све тако једноставно. Нотингем Форест је нудио осам милиона у замену за слободу Србина, што америчким МЛС лигаш није ни узео у разматрање, а од „плаваца“ се тражи чак 20 милиона преко поменуте своте.
Одлука Арисабалаге да прихвати понуду Мадриђана оставила је самог на голу Роберта Санчеса, који нема озбиљну конкуренцију, па је јасно да клуб који с клупе води Маурицио Покетино мора експресно да реагује и да доведе још једног иоле озбиљног голмана.
Према писању америчких и британских медија, избор је пао на талентованог Ђорђа Петровића, који је у априлу 2022. године у МЛС лигу стигао с Бановог брда где је бранио боје Чукаричког.
Џекпот је убо Њу Ингланд Револушн са Србином који се усталио на голу због одличних партија у континуитету, а то је била најбоља препорука и да се великани са Острва, уједно и бивши прваци Европе распитују за његове услуге.
Петровић има 23 године и жели да брани, жели да буде први избор, што на Стамфорд бриџу нико не би могао да му гарантује, док је и сума од 28 милиона евра колико тражи амерички тим, чини се, превелика.
Остаје да се види како ће се одвијати ствари и да ли ће Ђорђе кренути путем којим су пре њега ишли легендарни Петар Борота, Славиша Јокановић, Матеја Кежман, Бранислав Ивановић, Слободан Рајковић и Немања Матић.
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
СПОРТ
Србин и пречка „сервирали“ трофеј Ситију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала