- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Тужилаштво предлаже суђење Трампу пред кључни дан у предизборној кампањи

© AP Photo / Alex BrandonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
Пратите нас
Окружни тужилац у Џорџији предложила је да суђење Доналду Трампу за покушај поништавања изборног пораза у тој савезној држави почне 4. марта 2024. године у јеку кампање за републиканску номинацију кандидата за наредне председничке изборе.
Окружни тужилац Фани Вилис покренула је кривични поступак против бившег председника САД Доналда Трампа и предложила датум суђења који пада дан пре Супер уторка, када бирачи у више од десет америчких савезних држава бирају републиканског председничког кандидата, преноси Ројтерс.
Она је предложила да оптужени буду приведени и да се изјасне о кривици у првој недељи септембра.
© AP Photo / John BazemoreОкружни тужилац у Џорџији Фани Вилис
Окружни тужилац у Џорџији Фани Вилис - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2023
Окружни тужилац у Џорџији Фани Вилис
Вилисова је у среду поднела свој предлог у форми судског поднеска, али за сада се ни Трамп лично, ни његови адвокати нису оглашавали тим поводом.
Велика порота округа Фултон у уторак је оптужила Трампа и још 18 особа да су покушали да пониште пораз на изборима 2020. године од актуелног америчког председника Џозефа Бајдена.
Трампу би у марту требало да се суди у одвојеном случају у Њујорку, где је оптужен за фалсификовање пословних докумената у вези са исплатама извршеним једној порно глумици да би ћутала о њиховој наводној афери.
Затим би у мају Трамп требало да се појави пред федералним судом, по оптужници коју је подигао специјални тужилац Џек Смит, за наводно илегално задржавање поверљивих председничких докумената и опструисање напора владе да их преузме са Трамповог имања на Флориди Мар-а-Лаго.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
СВЕТ
Шериф из Џорџије позвао Трампа да дође у затвор у Фултону
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СВЕТ
Трамп: Оптужница политички мотивисана и намештена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала