- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Видимо намеру Лондона да украјинске марионете искористи и у другим деловима света

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
Пратите нас
Русија констатује намеру британских власти да искористи украјинске марионете за задатке и у другим деловима света, рекла је за Спутњик портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Подсетимо, недавно је војно-дипломатски извор за Спутњик рекао да је британска обавештајна служба МИ6 припремила за слање у Африку диверзантско-казнени одред састављен од украјинских националистичких и неонацистичких формација чији је задатак спречавање сарадње тог региона са Русијом.

„Имајући у виду да се МИ6, на челу са шефом Ричардом Муром, однедавно отворено хвали својом умешаношћу у планирање и реализовање терористичких напада кијевског режима на Русију, констатујемо намеру британских власти да искористи украјинске марионете за задатке и у другим деловима света. Посебно када је, како се чини, угрожен снажан утицај Лондона у бившим колонијама“, рекла је она.

Како је навела, Лондон се и даље грчевито држи за своје колонијално наслеђе и свим силама се труди да земље тог континента држи у зависном положају.
„Енглези не желе с њима да разговарају као са равноправнима и сматрају да је, као и пре, могуће мешање у њихова унутрашња питања“, истиче Захарова.
Она је додала да је режиму Владимира Зеленског потребан само новац а у тим махинацијама украјински војници очигледно служе као средство да се Западу плати војна помоћ.
Украјина и НАТО на вештачки начин повећавају конфликтни потенцијал у Африци, закључила је Захарова.
Самит Русија - Африка - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
РУСИЈА
Зашто Русија фасцинира Африку: Једини бели човек који није доносио зло, убијање, пљачку… /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала