Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србину ухапшеном због протеста у Лепосавићу одређен притвор

© Sputnik / Теодор АнастасијевићСрби у Лепосавићу изводе културно-уметнички програм испред кордона Кфора и тзв. косовске полиције
Срби у Лепосавићу изводе културно-уметнички програм испред кордона Кфора и тзв. косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
Пратите нас
Основни суд у Приштини одредио је притвор до 30 дана Небојши Виријевићу из Лешка код Лепосавића, који је јуче ухапшен, јер је у среду са суграђанима протестовао због покушаја заменика министра за заједнице и повратак Радојице Радомировића да уђе у општинску зграду, потврдио је за Косово онлајн његов адвокат Небојша Влајић.
Влајић је истекао да је 30 дана притвора мера која је без основа и претерана и најавио подношење жалбе у понедељак.
„То је заиста претерано и непотребно строга одлука. Ту се ради о ствари у које централна власт не треба да се меша, која ће политичка опција да звижди, којој не треба централна власт да пресуђује, и да једне фаворизује и штити до те мере да овима другима одређује притвор“, рекао је Влајић. Овај случај, како каже, и није за суд, преноси Косово онлајн.
Небојша Виријевић ухапшен је јуче под оптужбом за кривично дела претње.
Виријевић заједно са бројним грађанима и радницима јавних установа већ три месеца протестује испред општинске зграде у Лепосавићу против наметања нелегитимно изабраних власти, а био је и међу окупљенима који су у среду извиждали Радомировића, који је са групом од десетак људи покушао да уђе у зграду.
Срби у Лепосавићу - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2023
СРБИЈА
Ухапшен још један Србин на Косову и Метохији: Нова ескалација, покушај застрашивања српског народа
Срби у Лепосавићу, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
СРБИЈА
Грађани Лепосавића звиждуцима дочекали приштинског министра /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала