Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Антисрпске акције Приштине уз подршку неких из међународне заједнице

© Sputnik / Теодор АнастасијевићГоран Ракић
Горан Ракић - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
Пратите нас
Српска листа (СЛ) оценила је данас да је циљ, како наводе, подршке међународне заједнице антисрпским акцијама приштинских власти да се Срби по сваку цену натерају да учествују на изборима, а да специјалне јединице остану на северу КиМ и поручила да српски народ неће прихватити изборе под претњама, уценама и притиском.
У саопштењу поводом одлуке да Небојши Виријевићу из Лешка код Лепосавића буде одређен једномесечни притвор, наводи се да „срамно, узастопно ћутање међународне заједнице“ на политички монтиране судске процесе у којима се без икаквих доказа часни Срби стављају у притвор „јасно говори да се те антисрпске акције спроводе уз подршку неких из међународне заједнице“.
„Циљ ове подршке је намера да се Срби по сваку цену натерају да учествују на изборима, а да специјалне јединице остану на северу и малтретирају наше грађане, као и да наша неосновано ухапшена браћа остану у приштинским казаматима. Овом приликом им поручујемо да је српски народ прозрео њихове намере и да их са гнушањем одбацује“, поручују из Српске листе.
Истиче се да изборе под претњама, уценама и притиском било кога никада неће прихватити српски народ и политички представници Срба са КиМ.
У саопштењу се подсећа да је данас „у политички мотивисаном и монтираном поступку“, како се наводи, косовски суд без икаквог основа и доказа одредио једномесечни притвор Небојши Виријевићу, вредном и поштеном домаћину и оцу троје деце, на основу пријаве „Куртијевог послушника Радоице Радомировића“.
„Српска листа ће бити уз Небојшу и породицу Виријевић али и све српске породице које су на удару Куртијевог режима због жеље да остану своји на своме и сачувају српско име и презиме на Косову и Метохији“, истиче се у саопштењу, преноси Танјуг.
Срби у Лепосавићу изводе културно-уметнички програм испред кордона Кфора и тзв. косовске полиције - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2023
СРБИЈА
Србину ухапшеном због протеста у Лепосавићу одређен притвор
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала