- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији произведен нов материјал: Војници постају невидљиви

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаРуски војник у близини ракетног бацача "Ураган" у зони специјалне војне операције
Руски војник у близини ракетног бацача Ураган у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
Пратите нас
Експерти Војне академије за радиолошку, хемијску и биолошку заштиту су произвели посебан трослојни материјал у виду огртача који може у потпуности да сакрије силуету војника, пише у документу који је представљен на Међународном војно-техничком форуму „Армија 2023“.
„Ова врста материјала омогућава да термографске камере не препознају војника, као ни дронови који користе инфрацрвене камере“, наводи се у документу.
Састоји се од три слоја: унутрашњег слоја који одбија инфрацрвено зрачење од тела, средњег слоја који упија то зрачење и спољног слоја који рефлектује инфрацрвено зрачење из спољне средине.
Заједно са тим материјалом је произведена и капуљача са специјалним наочарима које штите од инфрацрвених зрачења. Примена ове опреме ће омогућити војнику да буде неприметан.
Међународни војно-технички форум „Армија-2023“ одржава се од 14. до 20. августа у конгресно-изложбеном простору „Патриот“ на полигону Алабино у Московској области и аеродрому Кубинка.
Руски бродови на душецима - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
РУСИЈА
У Русији направљен универзални јуришни беспилотни брод
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала