- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина: Подржавамо проширење БРИКС-а

© Marcelo Camargo/ Agência BrasilБРИКС - заставе чланица
БРИКС - заставе чланица - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Кина подржава процес ширења БРИКС-а, изјавили су Спутњику у прес служби Министарства иностраних послова Кине пред самит у Јоханесбургу.

„Кина је увек била уверена да је БРИКС отворен и инклузиван механизам и Пекинг подржава процес ширења БРИКС-а и поздравља брз улазак у 'велику породицу’ БРИКС-а велики број истомишљеника“, изјавили су у Министарству.

Подвукли су да је Пекинг спреман да ради са БРИКС партнерима како би подржали рад Јужноафричке Републике као председавајуће, заједнички организовали различите догађаје, учествовали у квалитетном развоју сарадње БРИКС-а и дали велики допринос у јачању мира, стабилности и процвата у целом свету.
Самиту БРИКС-а, који ће бити одржан у Јоханесбургу 22-24. августа, присуствоваће лидери Кине, Индије, Бразила и Јужноафричке Републике, а Русију ће представљати шеф руске дипломатије Сергеј Лавров. Председник Русије Владимир Путин саопштио је да ће учествовати на самиту путем видео-линка. Још 19 држава је изразило жељу да се прикључе БРИКС-у, међу њима су: Аргентина, Иран, Алжир, Тунис, Турска, Саудијска Арабија и Египат.
Лого организације БРИКС - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2023
СВЕТ
Запад боли кад види листу чекања за БРИКС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала