- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

„Била нам је потребна оваква провера“

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлекса Аврамовић и селектор Светислав Пешић
Алекса Аврамовић и селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је да је његовом тиму била потребна баш утакмица против оне коју је српска репрезентација играла против Бразила.
Кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Бразила резултатом 89:85 (21:20, 24:18, 19:21, 25:26) на Купу солидарности у кинеском Шенжену.
Најефикаснији у селекцији Србије био је Филип Петрушев са 17 поена уз пет скокова, док су Алекса Аврамовић и Никола Јовић додали по 14 поена.
У селекцији Бразила најбољи је био Вито Бените са 17 поена, док је Кабокло додао 16.
„Била нам је потребна оваква једна утакмица против Бразила који су велики и високи са искусним спољним играчима и знају да играју, имају атлетику. То је екипа која је добила Аустралију пре недељу дана и све остале су чини ми се добили. Бразил је противник који нам је легао, а када нас је спонзор позвао и понудио да дођемо на турнир ја сам питао ко ће да игра, па нам је оваква екипа требала. Добра провера, поштедели смо Богдановића и Милутинова, јер су мало више играли раније", истакао је селектор Србије.
Алекса Аврамовић је био један од најбољих играча Србије и имао је неколико важних украдених лопти уз 14 постигнутих поена.
„Добро, врло квалитетне две провере, прво против Кине са којом и отварамо СП и Бразилци који су квалитетни који имају изузетну спољну линију са НБА играчима и бившим НБА играчима и сјајно су повезани са центрима попут Бруна Кабокал који је одличан играч. Имали смо и пад и ситних пропуста, али интензитет је био на високом нивоу и без двојице наших најбољих играча изнели меч на прави начин и победом пуни ентузијазма путујемо у Манилу”, рекао је плејмејкер Србије.
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2023
Мундобаскет 2023
Лука и другови
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала