- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је настала „збрка“ због које је Србин остао без великог трансфера

© AP Photo / Andrew MedichiniЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Пратите нас
Српски фудбалер Лазар Самарџић био је на корак од одласка у Интер, али је трансфер пропао у последњем моменту. Отац Лазара Самарџића Младен објаснио је у опширном интервјуу за „Спорт Италија“ шта се све догодило. Проблем је настао око менаџера.
По среди је агент Рафаела Пимента.
„Интер је направио грешку јер је договорио услове с особом која нема дозволу за преговоре“, почео је разговор Лазарев отац Младен алудирајући на Рафаелу Пименту која је наследила посао Мина Рајоле.
„Видео сам је само једном у животу, не знам како је она уопште дошла дотле јер су преговори били између Удинезеа и Интера, нашли смо је између јер је желела да закључи посао без наше дозволе. Када сам добио нацрт уговора Интера и видели да постоји посредник, тражили смо да се то промени. Тражили смо да директно разговарамо са Интером, али изгледа да нису желели без ње јер су тврдили да је она Лазарев агент.
Шта се после тога догодило?
„Позвали смо директоре Интера Мароту и Аузилија, писали смо и мејл, нико нам није одговорио јер је Интер одустао од договора желећи да ради са Пиментом, а не са нама. Она није добила дозволу од нас, а преговарала је јер има много играча у Интеру и у добрим је односима са њима. Састали смо се са Интером 11. августа и све им објаснили, да Пимента нема дозволу да заступа Лазара, али они нису желели да чују моје аргументе и били су љути говорећи да је она његов агент. Понављам, она то није, може да се провери и на интернету", јасан је Младен Самарџић.
Људи из Интера су били видно љути.
И поред свега, Младен истиче да његов син не иде за новцем, те да жели да на врхунском нивоу.
„Никада нисмо разговарали са Интером око новца, нисмо имали прилику за тако нешто јер су мислили да је Пимента агент. Питао сам Аузилија шта сам погрешио, он је рекао да није знао ко је агент, али то није моја грешка јер ме нико није питао о томе. Тражио сам му нацрт уговора када ми је рекао да га је послао Пименти, тек тада ми је показао уговор који сам први пут видео. Онда је одустао и био бесан, причао о 150-годишњој историји клуба. У праву је, извинио сам се ако је било проблема у комуникацији, али...Ја нисам менаџер, немам искуства, ја сам само отац који жели најбоље за сина. Игра у Удинезеу јер воли фудбал. Да смо желели новац, отишли би у Саудијску Арабију, али Лазар жели да игра Лигу шампиона и на врхунском нивоу. Не кајемо се ни због чега, власник Удинезеа Поцо је разумео ситуацију, тако да нема проблема са клубом", рекао је отац Лазара Самарџића.
Самарџић је демантовао наводе медија да је тражио додатни новчани бонус од трансфера у износу од 300.000 евра.
Лазар се вратио у Удинезе где тренира с екипом и како ствари стоје ту ће и остати и ову сезону иако се повезивао с Наполијем и Лацијем, али од тога, бар за сада, нема ништа.
Ђорђе Петровић - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
СПОРТ
Шести Србин у Челсију, Чукаричком стижу милиони од обештећења
.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала