- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Кијев у конфузији због одлагања испорука Ф-16

© Фото : Airman 1st Class Christopher SpaАмерички ловац Ф-16 "Фалкон"
Амерички ловац Ф-16 Фалкон - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Пратите нас
Украјинске власти су у конфузији због одлагања испорука америчких ловаца Ф-16, али у Кијеву не желе јавно да говоре о узроцима онога што се догађа, преноси телевизијски канал Ен-Би-Си њуу позивајући се на представнике Украјине.
„Одуговлачење је изазвало конфузију код украјинских власти, као и код војника на првој линији фронта... Они не желе јавно да разматрају објашњење САД о кашњењу, јер су Ф-16 осетљива тема“, наводи телевизијски канал.
Представници америчке власти су за телевизијски канал рекли да је неопходно да већи број изабраних украјинских пилота научи енглески језик, како би могли да читају команде и инструкције за коришћење ловаца.
Неопходно је, такође, да Кијев припреми механичаре и инжењере који су одговорни за коришћење Ф-16, а остало је нерешено и питање о томе какво ће наоружање Запад испоручивати Кијеву за америчке ловце, додаје телевизијски канал.
Заменица секретара за штампу Пентагона Сабрина Синг изјавила је да Кијев мора да испуни неколико услова како би САД пристале на испоруке ловаца-бомбардера Ф-16, попут логистике на терену. Она је напоменула да су САД „отворене за обуку“ украјинских пилота на својој територији, „ако Европи понестане могућности“.
Тенк Т-90М прорив група снага Центар у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинске снаге гађале Доњецк касетном муницијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала