- Sputnik Србија, 1920
Самит БРИКС
Самит БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка), којим председава Јужноафричка Република, одржава се од 22. до 24. августа у Јоханесбургу. Очекује се да лидери земаља „петорке“ на самиту разматрају проширење организације.

Репортер Спутњика са самита БРИКС: Чекамо решење најважнијег питања

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаУчавстник бизнес-форума проходит мимо логотипа саммита БРИКС в ЮАР
Учавстник бизнес-форума проходит мимо логотипа саммита БРИКС в ЮАР - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
Пратите нас
Званично је отворен 15. самит БРИКС-а који се одржава у Јоханесбургу. Велика делегација агенције Спутњик налази се на форуму. Сви очекују обраћање лидера пет држава-чланица организације - Русије, Кине, Јужноафричке Републике, Бразила и Индије.
"Ми смо присуствовали бизнис форуму на којем се разговарало о више питања, између осталог, о садашњости и будућности БРИКС-а, о могућим решењима, алтернативама. Наравно, сада сви, и новинари и учесници који се налазе овде у Јоханесбургу са великим нестрпљењем очекују решење, вероватно, најважнијег питања овог самита: питања потенцијалног проширења БРИКС", истакла је дописница Спутњика Дарја Јурјева.
Више од 20 држава поднело је званичне захтеве за ступање у ову организацију и сада, наравно, сви чекају од држава које су већ чланице БРИКС неке конкретне одлуке о томе који ће бити критеријуми за нове чланове организације, које државе, пре свега, могу да претендују на улазак у БРИКС.
"Наравно, и ми, агенција Спутњик, смо присутни овде на овом самиту. Од нас су овде присутни представници неколико редакција и трудићемо се да пренесемо нашим читаоцима најсвежије, актуелне и интересантне вести са овог самита", закључила је Јурјева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала