- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

И то се догодило – катарски шеик на челу светске кошарке

© ФОТО: Кошаркашки савез СрбијеШеик Сауд Али Ал Тани, ФИБА
Шеик Сауд Али Ал Тани, ФИБА - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Пратите нас
Катарски шеик Сауд Али Ал Тани изабран је у Манили за новог председника Међународне кошаркашке федерације (ФИБА), објавила је кровна светска кошаркашка организација.
Ал Тани је једногласно изабран за председника на Kонгресу ФИБА који се одржава у Манили уочи старта Светског првенства.
Он је на месту првог човека светске кошарке заменио Амана Нианга, а ову функцију ће обављати до 2027. године, пошто председнички мандат траје четири године.
Ал Тани је од 2019. године био потпредседник ФИБА, као и председник ФИБА Азије од 2002. године. Раније је био председник Kошаркашког савеза Kатара и потпредседник Олимпијског комитета ове земље.

„Велика је част преузети ову одговорност и за мене, за моју земљу Kатар и за Азију. Сада представљам интересе свих 212 националних федерација широм света. Kошарка је глобални спорт. Могу да обећам само једно, а то је да ћу вредно да радим са челницима ФИБА и Централним бордом за добро кошарке“, изјавио је Ал Тани.

Делегат испред Кошаркашког савеза Србије на овом Конгресу ФИБА био је генерални секретар Златко Болић.
Већ годинама смо сведоци како богати арапски шеици преузимају најбоље европске фудбалске клубове и „упумпавају“ нестварне количине новца у њих. Сада се чини да је ред дошао и на кошарку.
Месецима се „шушка“ и о Дубаију који жели у Евролигу, а реалност је да се само чека моменат када ће се то заиста и догодити.
Џејмс Харден - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
СПОРТ
НБА лига жестоко казнила Џејмса Хардена
Дејан Бодирога и Пеђа Стојаковић прослављају победу у финалу Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
Мундобаскет 2023
Шта каже вештачка интелигенција – како изгледа савршени кошаркаш из Србије
Андрес Ноћиони - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
СПОРТ
Легендарни Аргентинац загрмео – „Није фер, па нису вам репрезентације клубови“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала