- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Легенда емотивна пред нови двобој са својом Србијом: „Потцењени смо“

© Фото : fiba.basketballСелектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић
Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Александар Ђорђевић, селектор Кине и легенда југословенске и српске кошарке, причао је пред премијерни меч своје репрезентације, која ће у суботу од 14 часова одмерити снаге са Орловима. За Салета Националеа, Србија је један од тимова који могу до медаље на Светског првенству.
Кинези су, као и све репрезентације, имали фантастичан дочек у Манили, а Ђорђевић је због тога био захвалан једном од домаћина завршног турнира. Причајући о првој препреци Кине на Мундобаскету, Ђорђевић је био емотиван, што је и логично јер је као играч доносио радост Југославији и Србији, што је касније учинио и као селектор нашег националног тима.
„Игрaмо против Србије, моје земље. Част је изаћи и бити селектор Кине против моје земље. Биће много емоција. Како волим да кажем, емоције су често непријатељи и морам да их потиснем некако да бих извукао највише из меча. То је тежак противник, један од најтежих на првенству. Сјајни играчи, атлете, играли смо против њих пре неколико дана. Било је одлично. Знамо шта морамо да побошљамо“, истакао је Ђорђевић.
Кина је прошле недеље угостила Србију у Шенжену и Орлови су уписали рутинску победу резултатом 87:64, због чега не чуди што су поново фаворити. Причајући о амбицијама Кине на Мундобаскету, Ђорђевић је рекао.
„Приоритет је да будемо мирни и да уживамо у моменту. Да покажемо најбоље у овом тренутку. Осетио сам да смо били потцењени од тимова овог лета. Надам се да ћемо се опустити и одиграти што боље. Ако причамо о приоритетима, ставља се терет на играче“, јасан је Сале.
Ђорђевић не крије да је Кини, као и већини репрезентација на Мундобаскету, укључујући и Србију, један од кључних циљева да се обезбеди место на Олимпијским играма у Паризу наредне године.
„То је једна од ствари о којима размишљамо. Можемо да одиграмо само следећи меч боље. Знате да су сви тимови овде, њих 32, и њихов циљ је да се пласирају на Олимпијске игре. За све је то најлепша жеља, да његова земља буде тамо. То је то, о томе причамо, размишљамо, видећемо како ће се одвијати ствари. На Мундобаскету вам треба и среће за резултат. Некада ће све радити, некада неће“, подвукао је Сале.
Кина ће бити у групи са Србијом, Јужним Суданом и Порториком.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Мундобаскет 2023
Богданова трећа срећа и обећање Србији: „Спремни смо“ – Пешић открио два циља
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала