- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Не зна се ко је блесавији – Комшић, Бећировић или Зеленски

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeЖељко Комшић, Владимир Зеленски и Денис Бећировић у Кијеву
Жељко Комшић, Владимир Зеленски и Денис Бећировић у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да је у БиХ све лажно, па се и чланови Председништва БиХ Жељко Комшић и Денис Бећировић лажно представљају.
Коментаришући одлазак Комшића и Бећировића у Украјину, Додик је поручио да они јесу чланови Председништва БиХ, али да би ишли негде у име БиХ, то мора бити заједничка одлука, а уколико се иде самостално, онда то мора и да се наведе.
Додик је истакао да Република Српска води неутралну политику када је реч о сукобу у Украјини, као и да је то најбоља позиција и за унутрашње односе у БиХ.
„А ви то нећете, и хоћете да нам намећете ставове. Не зна се ко је тамо блесавији или њих двојица који представљају лажно земљу или евентуално (председник Украјине Владимир) Зеленски који ће поверовати да има подршку БиХ, а нема 49 одсто“, оценио је Додик.
Он је додао да су Комшић и Бећировић чекали у реду да се сретну са Зеленским, те да на тај начин скрнаве причу за коју се боре.
„Он је отишао да се правда или да мене оптужује што сам дао (председнику Русије Владимиру) Путину одликовање, па то саопштава Зеленском. Као да ја стојим у реду и чекам да се сретнем са Зеленским, а нећу да се сретнем с њим, сва срећа немам тај међународни капацитет да морам“, рекао је Додик.
Говорећи о сету европских закона који ће се наћи на наредној седници Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и избору министра финансија у Савету министара (Срђана Амиџића), Додик је рекао да се покушава нормализовати ситуација.
„Европа сада жели да убрза причу око Украјине и да јој да преговарачки статус и то је статус више од оног који имамо. Србија је већ одавно у томе. Црна Гора и све су земље у томе, осим БиХ и они желе да се направи нешто мало што би могло да послужи њима као разлог да се да преговарачки статус“, оценио је Додик.
Он сматра да, уколико постоји преговарачки статус, лакше је борити се против интервенционизма међународне заједнице. Према његовим речима, онда је могуће искључиво тражити да се удаљи високи представник и његова канцеларија, поготово лажни високи представник којег не прихватају још неке земље.
„Кретати се и добити преговарачку позицију значи истог тренутка буквална елиминација лажног високог представника, ОХР-а и тог интервенционизма“, појаснио је Додик, преноси РТРС.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2023
РЕГИОН
Додик: Бећировић и Комшић у Кијеву изнели приватне ставове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала