- Sputnik Србија, 1920
Самит БРИКС
Самит БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка), којим председава Јужноафричка Република, одржава се од 22. до 24. августа у Јоханесбургу. Очекује се да лидери земаља „петорке“ на самиту разматрају проширење организације.

Русија о резултатима БРИКС-а: Изолација као америчко оружје је заувек поражена

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Резултати самита БРИКС су сјајни, изолација као оружје Сједињених Америчких Држава је заувек поражена, написала је на друштвеним мрежама портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Истакла је да ширење БРИКС-а не представља претњу за САД, али јачање организације за Запад представља нову реалност.

„Није БРИКС онај који прети Сједињеним Америчким Државама, већ је то стање САД, њихове либералне економије, неолибералног модела. Мислим да ширење БРИКС-а неће бити некакав хладан туш за САД, Велику Британију и ЕУ. Сматрам да је то превише мекан и превише лаган израз. То ће постати нова стварност за све, и биће демонстрација ове нове стварности коју скривају и не приказују на америчким каналима“, додала је она.

Обратила је пажњу на то да су земље у развоју одавно почеле да превазилазе развијене по економским, технолошким, идеолошким и политичким показатељима.
Захарова је закључила да САД виде као претњу то да их је неко надмашио.
Самит БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка) одржан је од 22. до 24. августа у Јоханесбургу. Самитом је председавала Јужноафричка Република.
Председник Јужноафричке Републике Сирил Рамафоса је данас објавио да су Уједињени Арапски Емирати, Саудијска Арабија, Иран, Аргентина, Египат и Етиопија званично позване да се придруже БРИКС-у.
Самит БРИКС у Јоханесбургу - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Самит БРИКС
Шест држава званично позвано да се придружи БРИКС-у
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала