- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Заплењене две тоне кокаина на једрилици у Атлантику, хапшења у Београду и Новом Саду

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2023
Пратите нас
Две тоне кокаина заплењене су данас у заједничкој акцији Јавног тужилаштва за организовани криминал, полицијске управе за град Београд МУП-а и БИА, а у координацији са Европолом и надлежним полицијским органима више држава, у интернационалним водама на Атлантском океану у једрилици „Оцеаниа дос“, дужине 22 метра.
Опојна дрога кокаин била је упакована у више обележених појединачних пакета, који су се налазили у спортским торбама, саопштило је Јавно тужилаштво за организовани криминал.
Једрилицом су управљали један украјински и један чешки држављанин.
Њих је организовао, сада лишен слободе С. К. који је побегао из затвора у Бразилу и за којим је издата црвена Интерполова потерница.
Поред њега, ухапшени су припадници ове организоване криминалне, и то Н. С, Н. С. и Б. К.
„Наиме, постоје основи сумње да је ова организована криминална група од марта 2022. до данас 2023. године извршила кривично дело неовлашћенe производње и стављања у промет опојних дрога из чл. 246 КЗ став 5 у вези става 1“, наводи се у саопштењу тужилаштва.
Ова организована криминална група је у овом периоду организовала транспорт кокаина из земаља Јужне Америке до земаља Западне Европе и Републике Србије ради даље продаје, на тај начин што су обезбеђивали једрилице, контактирали са продавцима опојне дроге, организовали локације за прихват и истовар кокаина, скривање опојне дроге и ангажовали посаду, коју су чинили Чех и Украјинац.
Осумњиченим С. К, Н. С, Н. С. и С. К. који су лишени слободе на територијама Београда и Новог Сада одређено је полицијско задржавање након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал, преноси Танјуг.
шпанска полиција - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2023
СРБИЈА
Србин ухапшен на Канарским оствима: Заплењено 700 килограма кокаина, ухапшен и држављанин Хрватске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала