- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Филм „Дуле Савић: а у Лондону – мук“ отворио фестивал на Златибору

© Фото : Спутњику уступила Бранка Бешевић ГајићФилм „Дуле Савић: а у Лондону – мук“ отворио фестивал на Златибору
Филм „Дуле Савић: а у Лондону – мук“ отворио фестивал на Златибору - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Пратите нас
Документарни филм „Дуле Савић: а у Лондону – мук“ Бранке Бешевић Гајићприказан је синоћ на отварању 12. Међународног фестивала спортског филма на Златибору.
Публици су се поклонили фудбалер Душан Дуле Савић, који је ове године и међу добитницима награде за животно дело, као и ауторка документарца.
„Дуле је врхунски спортиста који је постигао велике резултате и дао огроман допринос фудбалу за време старе Југославије, самим тим био је и остао велико име. У целом региону људи поштују Дулетова спортска достигнућа у земљи када смо сви били једно и због тога се овај филм не бави нацијом и вером већ искључиво изванредним професионалним достигнућима Дулета Савића“, истакла је редитељка Бранка Бешевић Гајић за Спутњик.
Филмом је обухваћен период од Дулетовог одрастања и првог сусрета са лоптом као и са великим фудбалским легендама попут Драгана Џајића на Убу па све до данас када је награђен за животно дело.
© Фото : Спутњику уступила Бранка Бешевић ГајићСвечано отворен Међународни фестивал спортског филма на Златибору
Свечано отворен Међународни фестивал спортског филма на Златибору - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Свечано отворен Међународни фестивал спортског филма на Златибору
Међународни фестивал спортског филма почео је 23. августа и трајаће до 27. августа на Краљевом тргу и у Културном центру Златибор.
На програму ће бити 45 играних и документарних филмова из Србије и 18 из региона и целог света.
На затварању 27. августа након проглашења победника биће приказан филм „Најбољи голман на свету“ Катарине Синђелић и Владимира Курћубића о Перици Раденковићу.
Поред Дулета Савића, добитници награде за животно дело и гости фестивала су спортисти Милован Обрадовић Дрда (фудбал), Јована Прековић (карате), Дарко Панчев (фудбал)и Зоран Терзић (одбојка), глумац и продуцент Милутин Мима Караџићи и спортски новинар и публициста Мирослав Нешић.
© Фото : Спутњику уступила Бранка Бешевић ГајићВрхунски спортиста који је постигао велике резултате и дао огроман допринос фудбалу за време старе Југославије
Врхунски спортиста који је постигао велике резултате и дао огроман допринос фудбалу за време старе Југославије - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Врхунски спортиста који је постигао велике резултате и дао огроман допринос фудбалу за време старе Југославије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала