- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Самоходни топ Нона-С у јужном сектору СВО - Sputnik Србија

УЖИВО У правцу Херсона убијено 50 украјинских војника, уништен амерички систем М777 и две хаубице

Пратите нас
У току је 548. дан специјалне војне операције руских снага у Украјини. Ситуација у Доњецкој Народној Републици је и даље сложена, али под контролом, тврде власти ДНР. Званична Москва саопштава да руске снаге у правцу Купјанска настављају са офанзивом. Из Вашингтона поручују да обуком украјинских пилота за управљање ловцима Ф-16 почиње у октобру.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
22:04 25.08.2023
Пети пут данас на територији Украјине је проглашена ваздушна опасност.
17:55 25.08.2023
Украјина и њени савезници негирају да би сукоб током ове године могао да доспе у ђорсокак, али неки званичници кажу да је такав исход све вероватнији јер се успеси на бојном пољу остварују сувише споро, преноси "Блумберг".
Савезници Украјине страхују да се сукоб одуговлачи а наде да ће украјинска војска остварити преокрет ове године су све мање.
16:45 25.08.2023
Председник САД Џозеф Бајден могао би да покуша да подстакне Кијев на преговоре, имајући у виду слабе резултате на бојном пољу, током предизборне кампање наредне године, пише "Блумберг" позивајући се на европске званичнике.
Саговорници америчке агенције кажу да је за Кијев стална америчка помоћ веома важна јер Европа нема довољан војни потенцијал да би сама помагала украјинску војску.
16:11 25.08.2023
Ваздушна опасност проглашена је на читавој територији Украјине.
15:26 25.08.2023
Украјинске снаге гађале су село Јелизаветовка у Курској области Русије, саопштио је губернатор области Роман Старовојт.
Како је навео на свом Телеграм каналу, има рањених међу цивилним становништвом.
"Регистрована су три пројектила, између осталог и на продавницу. На жалост, двоје цивила је рањено", навео је Старовојт.
14:10 25.08.2023
Брифинг Министарства одбране Русије:
Ратна морнарица Русије је високопрецизним оружјем великог домета извршила напад на инфраструктурни објекат у луци који припада Оружаним снагама Украјине;
Ловци Ваздушно-космичких снага Русије су у рејону насеља Семјоновка у ДНР-у оборили украјински авион Су-25;
На Доњецком правцу су јединице групе снага „Југ“ заједно са јуришном и војном авијацијом одбили три напада украјинске војске у неколико рејона Доњецке Народне Републике;
Непријатељ је на Доњецком правцу изгубио 260 војника, уништен је тенк, два аутомобила, самоходно артиљеријско оружје „краб“ пољске производње и две хаубице Д-20;
За 24 сата је на Купјанском правцу убијено око 50 украјинских војника, уништено два тенка, три борбена возила пешадије, два пикапа и хаубица Д-20;
На Купјанском правцу су јединице групе снага „Запад“ уз подршку авијације и артиљерије одбиле три напада 47. механизоване бригаде украјинске војске у насељима Сињковка у Харковској области и Сергејевка у Луганској Народној Републици;
Руска војска је у Запорошком правцу одбила пет напада непријатеља, Кијев је изгубио 110 војника, два оклопна борбена возила „бредли“ и два оклопна возила „страјкер“ америчке производње, четири аутомобила, три система М777, као и два оруђа ФХ-70 Велике Британије;
У насељу Работино у Запорошкој области је уништено складиште муниције;
Поражена је 38. бригада маринаца украјинске војске у рејону места Урожајно у Доњецкој Народној Републици;
За 24 сата је оборено пет ракета из вишецевних бацача „хајмарс“ и противрадарска ракета „харм“ америчке производње;
У правцу Красног Лимана су јединице групе снага „Центар“ одбила нападе 42. механизоване бригаде украјинске војске у рејону насеља Кузмино у ЛНР-у; непријатељ је изгубио око 80 војника;
У правцу Херсона је за 24 сата убијено до 50 украјинских војника, уништено је три аутомобила, амерички систем М777, као и хаубице Мста-Б и Д-30.
13:34 25.08.2023
Припадници украјинских снага на обуци - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Специјална операција у Украјини
Украјински војници стрељали 23 дезертера из својих редова а потом прикрили злочин
09:53 25.08.2023
Русија драстично ојачала одбрану обале Дњепра
Одбрану обале Дњепра у Запорошкој области након инцидента са Каховском хидроелектраном руска војска је драстично ојачала, изјавио је вршилац дужности губернатора тог региона Евгеније Балицки.
„Постављене су мине веома густо тако да непријатељ не може да прође, имамо и систем извиђања с помоћу беспилотних летелица, постављене су и камере, а уведене су и патроле. Све мере се предузимају како би онемогућили непријатељу да се пробије“, рекао је он.
08:09 25.08.2023
Јуришни вод украјинске војске налетео на минско поље
У краснолиманском правцу јуришни вод украјинске војске претрпео је губитке након што је улетео у минско поље, саопштио је потпуковник у оставци из ЛНР Андреј Марочко.
То се догодило у Серебрјанској шуми када је украјински вод покушао да се приближи руским осматрачницама, навео је он.
„Пре него што су стигли на око 100 метара украјински војници ушли су у минско поље, а руске снаге су их активирале на даљину. У питању су мине за усмерено уништавање типа МОН-100“, додао је.
07:51 25.08.2023
Немачки тенк леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2023
Специјална операција у Украјини
Ватра и смрт: Колосални губици украјинске војске у Запорошкој области
07:47 25.08.2023
Украјина довлачи технику са циљем да форсира реке
У Харков је стигао конвој украјинске војне технике одакле снаге Кијева намеравају да форсирају реке, саопштио је потпуковник у оставци из Луганске Народне Републике Андреј Марочко.
Међу њима су и инжењери који намеравају да поставе понтоне како би се омогућио прелазак украјинске војне технике преко воде, навео је.
Марочко је преицзирао и да су ти понтони у стању да издрже терет од око 60 тона у дужини од 50 метара.
07:31 25.08.2023
Руска артиљерија засула гранатама украјинске положаје
Руски артиљеријци из групације „Југ“ гађали су положаје украјинске војске у Клешчејевки код Артјомовска у Доњецкој Народној Републици.
У нападу су уништена два оклопма возила, једна станица за радиоелектронску борбу.
07:30 25.08.2023
07:27 25.08.2023
Оборене 42 ракете изнад Крима
Руске ПВО снаге обориле су јутрос 42 украјинска дрона изнад Крима и једну ракету изнад Калушке области у Русији, саопштило је руско Министарство одбране.
Министарство је прецизирало да су ПВО снаге девет дронова обориле, док су остала 33 неутралисана средствима за радиоелектронску борбу и срушили се се изнад Крима пре него што су стигли до својих циљева.
Градоначелник Севастопоља Михаил Развожајев написао је на Телеграму да је више дронова уништено изнад Херсонског рта који се налази на периферији Севастопоља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала