- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Србија је Салету спремила најбољи поклон: „Поносан сам!“

© Фото : ФИБАСрбија - Кина
Србија - Кина - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
Пратите нас
Кошаркаши Србије победом су стартовали на Мундобаскету против селекције Кине коју води Александар Саша Ђорђевић који је на дан утакмице прославио и 56. рођендан. После пораза Кине славни Сале говорио је о Србији и истакао да је поносан на то одакле је, а Орловима је пожелео пуно среће.
Колико год мора да буде професионалац и води селекцију Кине тешко је поверовати да се један део срца Александра Салета Ђорђевића није обрадовао због победе репрезентације Србије са којом је и сам освајао медаље као играч и тренер.
Из тог угла Србија није могла да спреми бољи рођендански поклон за Ђорђевића који 26. августа прославља 56. рођендан који му је честитао и Кошаркаши савез Србије.
„Носиоцу националног признања, некадашњем селектору Александру Ђорђевићу, желимо срећан 56. рођендан! Као репрезентативац Ђорђевић је освојио сребро на ОИ 1996. године, злато на СП 1998. године, три злата и бронзу на ЕП 1991, 1995, 1997. и 1987. године“, пише у објави савеза.
Из другог угла сигурно је да су Орлови ипак мало и растужили прослављеног Ђорђевића као стручњака јер његов тим није успео да покаже превише против сјајних кошаркаша Србије који су славили резултатом 105:63. Ипак, он је поносан на Орлове које је и сам тренирао.
„Емотивна утакмица је ово била за мене. Знате да сам многе играче селектирао. Знате где сам рођен. Поносан сам где сам био и кога сам тренирао. Желим им све најлепше, да оду што даље. Биће ово тешко првенство, али без обзира што је ово била емотивна утакмица за мене, покушао сам да се окренем мојим играчима“, рекао је селектор Кине српским новинарима на конференцији за медије.
Похвалио је Ђорђевић игру Србије и истакао да је Кина била лак плен за силовите Орлове.
„Ово је очигледно била сјајна игра за Србију. Достигли су сјајан ниво. На тренутке су моји момци били добри, на тренутке не. Нисмо успели да одговоримо на добар начин. Србија нас је стално притискала, имају сјајне бекове и ово је била лака утакмица за њих“, додао је Ђорђевић.
Селектор Кине сматра да је потребно време да од Кине направи победнички тим, а као пример навео је управо Србију.
„Кад сам водио Србију, играли смо против Американаца четири пута. Три пута смо изгубили, једном победили. Мораш да научиш да играш против најбољих. Ја желим да Кина буде победнички тим, али и морамо много да радимо и напредујемо. Квалитет је на другој страни у овом тренутку, а ми морамо да наставимо да радимо како бисмо били бољи“, истакао је Ђорђевић.
Подсетимо, Александар Ђорђевић репрезентацију Кине води од прошле године.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
Мундобаскет 2023
Орлови полетели са „плус 42“ – Салетова Кина лак плен на старту Мундобаскета
Словенија Венецуела Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
Мундобаскет 2023
Лука спасао Словенију, Американци били на корак до стотке – а Шпанија показала силу
Стефан Јовић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
Мундобаскет 2023
Јовићева „загонетка“ – где је лопта? /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала