- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Хтео сам да видим оца и мајку, шокиран сам“: Божовић о забрани уласка у Црну Гору

© Фото : Youtube/Radio Televizija Herceg Novi/PrintscreenВладимир Божовић
Владимир Божовић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
Пратите нас
Бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић рекао је да је шокиран тиме што му данас није дозвољен улазак у Црну Гору и да жели да верује да је у питању технички проблем, како му је рекао и премијер Црне Горе Дритан Абазовић.
„Пре свега шокиран сам овим поступком граничне полиције јер сам на основу пресуде црногорског суда, и на основу одлуке МУП којом је укинута та забрана, намеравао да посетим Црну Гору и видим моје родитеље - оца од 89 и мајку од 85 година које нисам могао да видим скоро годину дана. Речено ми је да у систему није спроведено уклањање те забране и да сачекам“, рекао је Божовић за Танјуг.
Казао је да је неколико сати сачекао и да му је затим речено да то не може да се реши данас, те да очекује да ће то бити извршено у најкраћем могућем року што му је, како каже потврдио и премијер Абазовић.
„Јавио ми се и премијер Абазовић који је рекао да ће то у најкраћем могућем року бити завршено и спроведено, и ја се надам да ћу у најскоријем року моћи да посетим своје родитеље и кућу где сам рођен. Захвалан сам на реакцији државе Србије на данашњи рекао бих веома непријатан догађај и тежак дан за моју породицу моје родитеље и мене“, рекао је Божовић.
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је разговарао са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем, а министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са Абазовићем, подестио је Божовић.
„Са обе те највеће адресе је добијено апсолутно уверавање да је то завршено по пресуди управног суда Црне Горе од 7. маја 2023. године, поступило је МУП као другостепени орган и уважило моју жалбу и мог адвоката, укинуло ту спорну забрану и није постојала дакле ниједна препрека, осим та како они говоре техничка, да се то спроведе у систему. Желим да верујем да је то у питању и да ћу у најкраћем могућем року моћи да посетим своје родитеље“, рекао је Божовић.
Коментаришући добре односе Подгорице и Београда, Божовић је рекао да поздравља предлог председника Вучића за укидање свих забрана уласка у Србију за црногорске држављане и додаје да би то требало да буде реципрочно праћено те да се настави са нормализацијом односа.
„Иако ми је много тешко данас, не бих желео да се због мене нарушавају ти односи. Још једном кажем, желим да верујем да је техничка ствар у питању, тако сам добио уверавање од премијера Абазовића, и како је мој адвокат у контактима са државним органима Црне Горе, верујем да ће то већ наредне недеље бити позитивно решено и да ћу моћи да посетим родну кућу“, закључио је Божовић.
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
РЕГИОН
„Скандал над скандалима”: Дачић о новој забрани уласка Божовићу у Црну Гору
Владимир Божовић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
РЕГИОН
Зашто је Божовићу забрањен улазак у Црну Гору: Адвокат дао објашњење
Владимир Божовић - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
РЕГИОН
Владимиру Божовићу забрањен улазак у Црну Гору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала