- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шеф европске дипломатије: Пад трговинске размене ЕУ с Русијом без преседана

© Sputnik / Алексей ВитвицкийЗаставе ЕУ у Бриселу
Заставе ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2023
Пратите нас
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ рекао је да је услед санкција дошло до пада увоза из Русије за више од 70 одсто у односу на ниво из 2021. године, док је извоз из ЕУ пао за 54 одсто.

„У поређењу са 2021. годином укупан увоз ЕУ из Русије смањен је за 58 одсто још 2022. што је без преседана. Увоз робе из сектора који не обухвата енергенте пао је за 60 одсто, то се највише одразило на гвожђе, челик, племените метале, дрво… Та тенденција наставља да јача: у првом кварталу 2023. године пад увоза робе премашио је 75 одсто не узимајући у обзир енергенте, док је у сфери енергетике та цифра још већа и износи минус 80 одсто“, написао је он на свом блогу под насловом „Да, санкције против Русије функционишу“.

Подсетимо, руски званичници уверени су да ће се земља изборити са санкционим притиском, као и да западне земље немају храбрости да признају да су санкционе мере доживеле крах.
Руски председник Владимир Путин је рекао је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, као и да су санкције нанеле снажан ударац светској привреди.
Застава Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
РУСИЈА
Руска економија - најјача у Европи, арогантни Запад гађао Русе, а погодио себе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала