- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Доминикана није дозволила да упали трик Италијана – Ангола „дотукла“ разочараног домаћина

© AP Photo / Aaron FavilaИталија Доминикана Мундобаскет
Италија Доминикана Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Пратите нас
Кошаркаши Доминиканске Републике савладали су селекцију Италије на Мундобаскету резултатом 87:82, док је у другој утакмици Групе А Ангола савладала домаћина Филипине са 80:70.
После првих утакмица Италије и Доминиканске Републике у групи А све је водило ка томе да ће сусрет ове две репрезентације врло могуће донети спектакл и то се и десило. После серије 12:0 на старту утакмице са Италију и два тајм-аута у прва три минута Доминиканске Републике, ситуација је полако почела да се окреће.
Руди Гобер - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Мундобаскет 2023
Летонци невероватним преокретом елиминисали Французе, а Јапанци приредили чудо против Финске!
Прва деоница обиловала је нервозом и тензијом на обе стране, а клупа Италије добила је техничку врло рано па је то пореметило и играче на паркету који су на крају после првих десет минута водили – 19:13.
Чекали су Доминиканци да се пробуди Карл Ентони Таунс, а када се то десило Италијани су упали у проблем и све теже успели да сачувају предност.
Аустралија Немачка Мундобаскет - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Мундобаскет 2023
Драма од почетка до краја – дерби дана на Мундобаскету припао Немачкој
Пред крај друге деонице нервоза је експлодирала на клупи Италије, а Ђанмарко Поцеко је због нове расправе добио и нову техничку због које је морао да напусти терен.
Ђанмарко Поцеко - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Мундобаскет 2023
Још једна циркуска представа /фото/
После напетих десет минута Доминиканци су били бољи и другу деоницу одиграли су боље – 25:20, па је тако Италија на полувреме отишла са минималном предношћу од 39:38.
Са седам тројки Доминиканци су силовито одиграли трећу четвртину у којој им је напад функционисао фантастично. Преокренули су резултат, али и стигли до двоцифрене предности.
Праву рапсодију приказала је репрезентација Доминиканске Републике, док је Италија безуспешно покушавала да се врати тројкама који би требало да су једно од јачих оружја тог тима. Међутим, убацили су само две и Доминиканци су на још једну паузу могли задовољнији јер су током треће деонице убацили 31 поена наспрам 17 колико су успели Италијани.
Док је Италија наставила да срља, тројке Доминикане наставиле су да улазе у кош и у последњој деоници. Чинило се да су Италијани километрима далеко од преокрета иако је можда Поцеко управо својим искључењем желео да их пробуди као што је то учинио на Евробаскету против Србије.
Стари трик није упалио против новог противника, нервоза је постајала све већа, а неспортски фаул Полонаре на мање од три минута до краја утакмице скоро да је запечатио победу Доминикане.
Италијани су се пробудили у последњем минуту, смањили су предност Доминикане на седам поена, а онда и само на пет поена. Остало је 25 секунди до краја, а Доминиканци су направили фаул у нападу. После драме Доминикана је ипак сломила Италију!
Најзаслужнији за победу били су Таунс и Фелис који су убацили по 24 поена, док је Спису био најефикаснији у селекцији Италије са 17 поена, пет скокова и четири асистенције.
У другој утакмици Групе А, Филипини су доживели и други пораз на такмичењу, на њих је изгледа веома утицао пораз од Доминиканске Републике у првом колу па су забележили неуспех и у другом.
Боља од домаћина била је Ангола, резултатом 80:70, показавши разноврсну игру у којој су поене уписали готово сви кошаркаши.
На другој страни, у редовима домаћих, кошгетерски расположен био је само Џордан Кларксон, али је потрошио превише лопти и за 21 поен је искористио чак 22 шута.
Standings provided by Sofascore
Раул Нето - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Мундобаскет 2023
Победа у сузама због застрашујуће повреде /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала