- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски: Не држим се власти, желим да одржим изборе у Украјини

© AP Photo / Efrem LukatskyПредседник Украјине Владимир Зеленски
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски изјавио је да се не држи власти по сваку цену и да би желео да одржи изборе у Украјини.
Такође је казао и да је одржавање избора у Украјини забрањено за време трајања ратног стања, али да постоји могућност да се они спроведу уколико парламент подржи одговарајуће измене у закону и уколико Запад обезбеди потребан новац.
„Према законодавство одржавање избора је забрањено јер је у ратном стању то компликовано урадити. Потребне су нам измене у законодавству, у изборном кодексу, потребно је то спровести брзо. Уколико САД заједно са Европом обезбеде финансиијску подршку... Ја изборе нећу одржавати на кредит, нећу узимати паре од оружја“, рекао је Зеленски.
Такође је рекао и да, у случају одржавања избора, међународни посматрачи би морали да буду у рововима како би избори били легитимни.
Подсетимо, Зеленски је до сада у више наврата изјавио да се избори за шефа државе могу одржати тек након завршетка рата. Међутим, америчка републиканска сенаторка Линдзи Грем, који је посетила Кијев ове недеље, навела је да председнички избори морају бити одржани на време, без обзира на непријатељства.
Амерички тенкови Абрамс на железничкој станици Гајжунај у Литванији - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Специјална операција у Украјини
„Фајненшнал тајмс“: Савезници Украјине страхују да се њихова војна помоћ ближи максимуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала