- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац зна на кога би се кладио на УС Опену да му упере „пиштољ у главу“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
Пратите нас
Легендарни амерички тенисер Џими Конорс издвојио је на сликовит начин Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса као изразите фаворите у походу на освајање трофеја на УС Опену. У свом одговору, Американац је поменуо и претњу пиштољем, али све у шаљивом тону како би његов одговор био што интересантнији и јаснији.
Новак Ђоковић ће у „Великој јабуци“ напасти рекордну 24. титулу, а 16 година млађи Карлос Алкарас стреми ка трећем великом трофеју.
После епског меча у финалу Мастерса Синсинати у ком су Србин и Шпанац демонстрирали атомски тенис, планета је могла да види колико су њих двојица доминантни у односу на остале, и колико су заправо испред свих.
Због свега тога, чувени Џими Конорс је поручио да нема дилему да ће неко од њих двојице бити нови-стари газда УС Опена.
Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
СПОРТ
Богат спортски дан уз Спутњик: Орлови за лет у другу фазу, савршене грације и „несаница“ због Новака
„Не можете да освојите турнир прве недеље, али оно што је сигурно јесте да можете да га изгубите. Дан по дан, меч по меч, мрзим те флоскуле, али то је једна велика истина на Гренд слему. Коначан резултат је, да сте ми ставили пиштољ на главу и рекли: 'Алкарас или Ђоковић, против остатка, кога бих узео?' Узео бих њих двојицу“, рекао је Џими.
Конорс је затим наставио да хвали другог и првог тенисера света. Ђоковић упркос томе што има 36 година на терену делује као младић и успева да изађе на крај са свим ривалима. Укључујући и 20-годишњег Алкараса, који је несумњиво садашњост и будућност белог спорта.
„Тешко ми је да се кладим против Џокера због његовог искуства и свега тога што је способан да уради. После победе у финалу Синсинатија знам да има недељу дана паузе, али то ти много одузима. Надам се да ће се њих двојица поново срести у финалу, био би то невероватан меч за све који истински воле тенис“, закључио је Американац.
Управо је и Новак Ђоковић после титуле освојене у Синсинатију поручио да би желео да се поново сусретне са талентованим 20-годишњим Шпанцем у финалу последњег Гренд слема у сезони, који га је жестоко намучио у финалу које је трајало три сата и 50 минута у Синсинатију.
Претходно је Новак изгубио у финалу Вимблдона од Алкараса, док је Ђоковић славио на Ролан Гаросу, а укупан међусобни скор њих двојице је егал – 2:2.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
СПОРТ
Новакова два циља у Њујорку – један може да оствари већ на првом кораку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала