- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере преслишао Американца на старту УС Опена, Кецмановић поражен после освојеног првог сета

© AP Photo / Frank MolterЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Српски тенсер Ласло Ђере пласирао се у друго коло последњег овосезонског Гренд слема, УС Опена, после убедљивог тријумфа у три сета над домаћим играчем Брендоном Накашимом - 7:5, 6:4, 6:4, док је Миомир Кецмановић поражен од Хуана Пабла Вариљаса са 1:6, 7:5, 7:5, 6:4.
Противник момка из Сенте у другом колу биће бољи из дуела између Јапанца Шимабукуре и Француза Гастона.
Око два и по часа игре било је потребно Ђереу да елиминише 68. тенисера на свету. Након што су разменили по брејк на старту првог сета за 2:2, овај период игре је одлучен у 11. гему када је Ласло други пут одузео сервис ривалу и потом на свој искористио прву сет лопту и повео са 1:0.
У другом сету, Ђере је већ у првом гему направио брејк и стекао предност. Потом су обојица сервирали прецизно да би Американац узвратио брејком за 4:4. Ипак, није Накашима успео да га потврди, дозволио је Ђереу рибрејк и изгубио и другу деоницу.
Ни трећи сет није донео Американцу никакву наду или утеху. Ђере је у петом гему направио круцијални брејк за 3:2 и потом корак по корак рутински привео меч крају - 6:4.
Миомир Кецмановић је завршио учешће на Гренд слем турниру у Њујорку поразом после 3 сата и 14 минута игре од Перуанца Вариљаса, са 1:6, 7:5, 7:5, 6:4.
Кецмановић је дошао до првог сета, али је потом противник заиграо на бољем нивоу и преокретом се пласирао у даље такмичење, што значи и крај за српског тенисера, тренутно 46. на АТП листи.
Публика на УС Опену претходно је видела и једну сензацију ове вечери на почетку турнира, пошто је Данац Холгер Руне елиминисан већ у првом колу. Од њега је бољи био Шпанац Роберто Карбаљас-Баења, који је славио са 6:3, 4:6, 6:3, 6:2.
Шпанцу, 63. тенисеру света, ово је прва победа у каријери против тенисера из топ 10.
Иначе, четврти тенисер света Руне је био пројектовани ривал нашег Новака Ђоковића у полуфиналу, па је тако Србин остао без једне од потенцијалних „мина“.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
СПОРТ
Американац зна на кога би се кладио на УС Опену да му упере „пиштољ у главу“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
СПОРТ
Новакова два циља у Њујорку – један може да оствари већ на првом кораку
Новак Ђоковић на УС опену - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2023
СПОРТ
Да ли је УС Опен најтежи за освајање и какве су шансе Новака Ђоковића?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала