- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак Американцима причао о Србији: „Драго ми је што је испод радара“

© AP Photo / Jason DeCrowНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Маестралан меч одиграо је Новак Ђоковић на старту УС Опена, где је за 96 минута послао Француза Александра Милера кући. Поручио је Србин после победе да је концентрација јако битна, а дотакао се и Мундобаскета и учешћа кошаркаша Србије који су за сада на две победе из исто толико одиграних мечева.
Због временске разлике Ђоковић није стигао да испрати меч 2. кола Мундобакета у Манили у ком су Орлови савладали Порторико резултатом 94:77, чиме су обезбедили пласман у другу фазу, односно новоформирану групу у коју ће стићи две репрезентације из Групе А у којој се налазе Доминикана, Италија, Ангола и Филипини.
„Пратим кошаркаше, наравно да пратим. Обожавам кошарку, имам сјајан однос са Богданом. Нисам стигао да их гледам јер је временска разлика велика, али пратим шта се дешава. Желим да осете добру енергију и тимску енергију. Што мање пажње да обраћају на дистракције. Не дајем себи за право да стручно причам о кошарци, али ми је криво што доста људи то ради. Критикују моменте и пре него што стартује турнир. Ми смо кошаркашка нација, једна од најуспешнијих у историји. Драго ми је што су испод радара, тада имају прилику да покажу колико су заправо добри“, рекао је Ђоковић.
Причајући и мечу са Французом ког је разбио резултатом 6:0, 6:2, 6:3, Новак је рекао.
„Пре почетка меча био сам узбуђен што ћу поново играти овде. Увек волим да играм на стадиону 'Артур Еш'. Важно је да сам одиграо добро и концентрисано од почетка до краја“, рекао је српски ас.
Наредни ривал биће му Шпанац Запата Миралес, а Новак је поводом тога рекао.
„Он је специјалиста за шљаку у то нема сумње. Неће бити лак противник. То се односи на све који су дошли на УС Опен. Трудим се да одиграм најбоље и надам се победи за два дана“, истакао је Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
СПОРТ
Ђоковић „експрес“ – Србин за 96 минута до другог кола УС Опена и повратка на трон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала