- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија

Ђоковић „експрес“ – Србин за 96 минута до другог кола УС Опена и повратка на трон

Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, тријумфално се вратио на УС Опен после једногодишње паузе због забране уласка у САД. У свом првом мечу у Њујорку, Ноле је за само 96 минута преслишао Француза Александра Милера резултатом 6:0, 6:2, 6:3 и пласирао се у друго коло последњег Гренд слема у сезони, обезбедивши повратак на трон АТП листе.
Наредни ривал најбољем тенисеру свих времена биће Шпанац Запата, тај меч на програму је у ноћи између среде и четвртка.
Победа у првом колу УС Опена над Французом Новаку је обезбедила повратак на прво место АТП листе, с обзиром на то да је разлика између њега и Шпанца Карлоса Алкараса пре почетка турнира била само 20 бодова. Новак је тријумфом зарадио додатне поене јер није бранио ништа, док Алкарас брани 2.000 бодова као прошлогодишњи освајач.
Што се тиче меча, Ђоковић је фуриозно отворио сусрет. Први сет окончао је без изгубљеног гема за само 24 минута уз 15 винера и свега четири грешке.
У наставку сусрета Србин је наставио доминацију, отворио је други сет са новим брејком, после чега је уследила потврда. И у петом гему поново је Новак "украо" сервис индиспонираном ривалу из Француске за недостижних 4:1.
Уследио је рибрејк у режији Милера, да би на крају сет био оконачан резултатом 6:2 после 37 минута борбе.
Већ тада је било јасно да је само питање којим резултатом ће бити окончан трећи сет, а Ђоковић је успео да слави са 6:3 и тако се пласира у друго коло где га чека Шпанац Запата Мираљес.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
СПОРТ
Ђере преслишао Американца на старту УС Опена, Кецмановић поражен после освојеног првог сета
Садржај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала