- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Пешић решио дилеме: „Видећемо, за сада је добро“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је на конференцији у Манили, да мисли да ће Филип Петрушев и Алекса Аврамовић бити спремни за меч са Јужним Суданом на Мундобаскету који је заказан за среду од 10 часова.
Петрушев је због повреде зглоба на мечу првог кола на Светском првенству против Кине пропустио дуел са Порториком, док се члан Партизана Аврамовић повредио у финишу меча са Порториком.
„Добро су, мислим да ће играти обојица. Код Петрушева је повреда санирана. Пошто је Мундобаскет дуг, ми тражимо играче који ће бити 100 одсто спремни. Видећемо, за сада је добро. То ћемо да утврдимо сутра. Мислим да ће обојица да играју“, рекао је Пешић на конференцији за медије.
Селектор је поручио да на великом турниру нема лаких утакмица и противника.
„Имамо тешку утакмицу, свака је тешка. То може да се види по резултатима на Светском првенству, где су већ почела изненађења. Ми смо фаворити, то не сакривамо. Озбиљна су екипа, једна од ретких која игра са пуно атлетике, трчања, агресивна у одбрани, скоку. Расположени су после победе над Кином. Тако да не постоји противник ког не респектујемо, знамо да смо ми овде дошли од утакмице до утакмице да побољшамо игру. Ми треба још да играмо, за нас је свака утакмица као плеј-оф утакмица. Знамо са ким играмо, имамо само један тренинг, на дан утакмице нећемо тренирати“, истакао је Пешић.
Утакмица између Србије и Јужног Судана заказана је за среду од 10 часова по средњеевропском времену.
Пешић је на питање новинара да ли ће Србија потценити наредног ривала, одговорио:
„Да ли смо их потцењивали. Знамо да претерамо. Знамо каква је то екипа, играчи који су школовани. Имају одличну екипу, да не би сада превише говорили о њима. Играју можда уз Канаду најагресивнији одбрану“, закључио је Пешић.
Србија је тренутно прва у Групи Б са две победе из два меча, док Јужни Судан има победу и пораз, баш као и Порторико, а Кина коју води Александар Ђорђевић је последња с два пораза.
Доминикана - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2023
Мундобаскет 2023
Сензација са Кариба и Италијани следећи ривали Србије!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала