- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко: Запад наставља са провокативним активностима код наших граница

© ФотоАлександр Лукашенко принимает 4 июля участие в Совете глав государств Шанхайской организации сотрудничества
Александр Лукашенко принимает 4 июля участие в Совете глав государств Шанхайской организации сотрудничества - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је на састанку Савета безбедности да земље НАТО упорно спроводе политику проширења и повећавају војно присуство у близини белоруских граница, а такође одржавају провокативне војне вежбе.
„Своје активности оправдавају некаквим претњама које наводно долазе из Белорусије. Руководства Пољске и балтичких држава оптужују Белорусију за некакве митске агресивне намере“, рекао је он.
Како је истакао, западне земље су те које спроводе провокативне активности.
„Већ су војници повредили државну границу (белоруски граничари су саопштили да су два летонска војника два метра ушла на територију Белорусије и потом се вратили). Данас ћемо то прецизирати“, навео је он.
Ту је и обучавање представника белоруске опозиције који су отишли у иностранство за оружани преврат у Белорусији, рекао је Лукашенко на састанку чији је један инсерт објављен на Телеграм каналу новинара који прате активности председника.

„Још једном желим да упозорим по том питању нећемо бити благи ни према коме. Мада ти наши који се налазе у Пољској, Литванији и посебно у Украјини схватају за шта их тамо користе“, рекао је белоруски председник.

Напета ситуација у свету и то непосредно уз границе Белорусије, санкциони притисак не дају нам могућност да будемо мирни, закључио је Лукашенко.
Руско-белоруске војне вежбе  - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2023
РУСИЈА
Савет безбедности Русије: Запад жели да направи другу Украјину од Белорусије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала