- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Могу се појавити вируси вештачког порекла

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2023
Пратите нас
Заменик шефа Савета безбедности РФ Дмитриј Медведев сматра да се у свету могу појавити нови вируси, „не само природног, већ и вештачког порекла“.

"Нови вируси могу бити не само природног, већ и вештачког порекла“, рекао је на састанку Президијума Савета при председнику Руске Федерације за науку и образовање.

Он је нагласио да Русија, као и многе друге земље, помно прати шта се дешава.
Медведев је подсетио на забринутост Русије због војно-биолошке активности Сједињених Држава на постсовјетском простору. Пентагон је отворио на десетине специјализованих биолошких лабораторија и центара око Русије.
„И, упркос наговештајима да је све ово чисто научне природе или да је усмерено на епидемиолошко благостање становништва, схватамо да то, најблаже речено, није сасвим тачно. Докази о овој непријатељској активности су добијени током специјалне војне операције“, приметио је заменик председника Савета безбедности Русије.
Политичар сматра да се максимално пажљиво треба односити према таквим спољним претњама и обезбедити технолошку спремност Русије за појаву и ширење сваке нове инфекције.
Лабораторија, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 03.08.2023
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Тајна лабораторија са 800 мишева заражених ковидом откривена у САД: У отпаду нађен и вирус ХИВ-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала